ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συγκλονιστικές μαρτυρίες για τα βασανιστήρια τα οποία υπέμενε ο Βαγγέλης Γιακουμάκης

Κατά τη διάρκεια της Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης που ολοκληρώθηκε την περασμένη Παρασκευή μια σημαντική μάρτυρας κατέθεσε κι άλλα περιστατικά ακραίου τραμπουκισμού και χλευασμού εις βάρος του 20χρονου σπουδαστή, τα οποία μάλιστα, όπως ισχυρίζεται η μάρτυρας, έγιναν ενώπιον καθηγητών και μελών του διοικητικού προσωπικού, τόσο στις αίθουσες διδασκαλίας όσο και στην εστία της σχολής!

Οπως προέκυψε από το πόρισμα που στάλθηκε τη Δευτέρα στον εισαγγελέα, υπήρχαν άτομα που γνώριζαν πρόσωπα και καταστάσεις σε σχέση με το bullying που υφίστατο ο αγνοούμενος και δεν είχαν καταθέσει στην Αστυνομία.

Ειδικότερα, πρόκειται για μέλη του διδακτικού και διοικητικού προσωπικού της σχολής, τα οποία κλήθηκαν να καταθέσουν στην Ασφάλεια Ιωαννίνων για όλα όσα γνωρίζουν. Μία από αυτές τις καταθέσεις παρουσιάζει τη σχολή ως «κολαστήριο» για τον 20χρονο Βαγγέλη.

«Τον κυνηγούσαν μέσα στη σχολή. Μία φορά είχε μπει στην αίθουσα κατακόκκινος. Σφαλιάρες, σπρωξίματα, βρισιές. Τα πρόσωπα που εμπλέκονται είναι τα ίδια και πολύ συγκεκριμένα. Νέες καταθέσεις μπορεί να μας οδηγήσουν στη λύση του μυστηρίου» επισήμανε πηγή από τη σχολή.

Στο μεταξύ, ένας συνομήλικος συμφοιτητής του αγνοουμένου από την Κρήτη ανέφερε στην εφημερίδα «Πατρίς»: «Κάναμε πολλή παρέα, αλλά ακόμα και σε εμένα δεν ανοιγόταν για τα προσωπικά του. Την τελευταία εβδομάδα πριν από την εξαφάνιση ήταν φυσιολογικός, δεν έδειχνε να τον απασχολεί κάτι».