3 top δεξιά, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συγκλονιστικό! Οι γονείς του 16χρονου Βασίλη που βούτηξε από το μπαλκόνι δωρίζουν τα όργανα του!

Ράγισε καρδιές η οικογένεια του 16χρονου Βασίλη από το Μεσολόγγι, ο οποίος το περασμένο Σάββατο, χωρίς να μάθει κανείς την αιτία, βγήκε στο μπαλκόνι του σπιτιού του και έπεσε στο κενό.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τον στενό οικογενειακό κύκλο, ο έφηβος, μοναχοπαίδι, γεννήθηκε με διάχυτη αναπτυξιακή διαταραχή .

Το παιδί σε σοβαρή κατάσταση μεταφέρθηκε αρχικά στο νοσοκομείο του Μεσολογγίου και έπειτα, επειδή κρίθηκε αναγκαία η διασωλήνωση του σε μονάδα εντατικής θεραπείας, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου όπου και η υγεία του χειροτέρευε.

Η μητέρα, επισκέφθηκε την Κυριακή το πρωί και το απόγευμα τον γιό της στην ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ρίου και είδε την κλινική του εικόνα να χειροτερεύει και τους είπε χαρακτηριστικά πως «εάν συμβεί κάτι κατά την διάρκεια της νύχτας σας ενημερώνω από τώρα θέλω να δωρίσω τα όργανα του παιδιού».

Όταν όλα τα τεστ επιβεβαίωσαν τον εγκεφαλικό θάνατο του 16χρονου Βασίλη, τη Δευτέρα, ενημερώθηκαν και οι γονείς του και ξεκίνησαν και ξεκίνησαν οι διαδικασίες για τις μεταμοσχεύσεις πέντε ζωτικών οργάνων σε παιδιά ίδιας περίπου ηλικίας.