ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συγκλονίζει η μητέρα της 20χρονης νεκρής δόκιμης: «Κηδεύουμε την καπετάνισσά μας»

Η μητέρα της Μαριάννας Τσίγκα, δηλαδή της 20χρονης δόκιμης πλοιάρχου του Εμπορικού Ναυτικού που πέθανε από μολυσματική ασθένεια όταν ταξίδευε στην Ινδία, είπε την Τετάρτη (20/09) ότι «κηδεύουμε την καπετάνισσά μας». Ο τόπος καταγωγής της κοπέλας, η Κως, έχει βυθιστεί στο πένθος.

Συγκεκριμένα, σε σχετικές δηλώσεις της στο MEGA, η μητέρα της 20χρονης ανέφερε: «Η καπετάνισσά μας ήθελε να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα και να ταξιδεύει. Σήμερα θα κηδέψουμε την κούκλα μας, τον άγγελό μας, τη καπετάνισσά μας. Η καπετάνισσά μας που ήθελε να ταξιδεύει. Ήθελε να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα και το έκανε».

Ακόμα, όπως είπε η μητέρα της 20χρονης, μέχρι στιγμής είναι άγνωστα τα αίτια που οδήγησαν στον θάνατο του παιδιού της, ωστόσο οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν πως η 20χρονη κατέληξε από ιογενή εγκεφαλίτιδα. Πιθανολογείται, μάλιστα, να συνέβη ύστερα από τσίμπημα μολυσμένου κουνουπιού που της προκάλεσε πολυοργανική ανεπάρκεια.

«Δεν ξέρουν ούτε οι γιατροί, δεν έχει βγει τίποτα ακόμα, δεν έχουν βγει τίποτα από τα πορίσματα ή η ιατροδικαστική έκθεση. Οι άνθρωποι ήθελαν πάρα πολύ να σώσουν το παιδί μας, προσπάθησαν όλοι. Η καπετάνισσά μας αυτή τη στιγμή ταξιδεύει, κάνει το όνειρό της πραγματικότητα. Αυτό που ήθελε να κάνει, ταξιδεύει στις θάλασσες» είπε, επίσης, η μητέρα της 20χρονης νεκρής δόκιμου πλοιάρχου.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού

«Ενημερώθηκε το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος–Ελληνικής Ακτοφυλακής την 17-09-2023 από την πλοιοκτήτρια εταιρεία, αναφορικά με ασθένεια 20χρονης ναυτικού (ειδικότητας δοκίμου Πλοιάρχου), μέλους πληρώματος υπό ελληνικής σημαίας δεξαμενόπλοιου, η οποία είχε ναυτολογηθεί για την εκτέλεση του εκπαιδευτικού της πλου.

Η ανωτέρω ασθένησε μετά τον απόπλου του δεξαμενόπλοιου από λιμένα Σίκκα Ινδίας, με αποτέλεσμα να αποναυτολογηθεί σε λιμένα Σουέζ Αιγύπτου. Η 20χρονη δόκιμος επαναπατρίστηκε στις 02-09-2023 με μέριμνα της εταιρείας μαζί με ιατρικό συνοδό, μεταφέρθηκε σε ιδιωτική κλινική της Αττικής και εν συνεχεία σε νοσοκομείο, όπου και απεβίωσε την 17-09-2023. Διενεργείται προανάκριση».