ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συγκλονίζει η μητέρα του Πάρη με την δίωξη για τον θάνατο του στο ίδρυμα! «Ηρέμησε η ψυχή του!»

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 η μητέρα του Πάρη, μετά από την ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για τον θάνατο του νεαρού, σε Δομή Φροντίδας και Προστασίας Παιδιών με Αναπηρία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, πριν ακριβώς από έναν χρόνο, κάνει λόγο για «ηθική δικαίωση κυρίως για την ψυχή του Πάρη και για εμάς, που από την πρώτη στιγμή φωνάζαμε πως υπάρχει προσπάθεια συγκάλυψης από το ίδρυμα. Τώρα νιώθουμε δικαιωμένοι».

«Εύχομαι να βγουν στον “αέρα” και άλλες καταγγελίες, για να χαμογελάνε τα παιδιά και να νιώθουν την αγάπη», συμπλήρωσε η μητέρα του άτυχου νέου.

Σημείωσε πως «η δομή είναι κρατική. Μας είχαν πει τα καλύτερα λόγια για την δομή. Δεν τον πήραμε μέσα σε μια ημέρα και τον πήγαμε εκεί. Πέρασαν δύο χρόνια για να αποφασίσουμε να τον πάμε σε εκείνη την δομή. Στην πορεία όμως διαπιστώσαμε πολλές παρατυπίες και όσες φορές προσπαθήσαμε εγώ και ο σύζυγος μου να κάνουμε κάτι, βρήκαμε κλειστές πόρτες».

Ερωτηθείσα εάν υπάρχουν αναφορές για παρόμοια περιστατικά σε άλλους τρόφιμους, η μητέρα του Πάρη είπε «πολλοί γονείς δεν ενδιαφέρονται για τα παιδιά τους που είναι εκεί. Μια μητέρα με την οποία μιλάμε τηλεφωνικώς εδώ και έναν χρόνο, γνώριζε τα ίδια που γνωρίζω και εγώ. Έχουμε καθημερινή επικοινωνία γιατί θέλουμε να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των παιδιών».

«Είναι ήρεμη πιά η ψυχή του Πάρη», είπε στο τέλος της συζήτησης της με τον Γιώργο Παπαδάκη, η μητέρα του Πάρη, αναφερόμενη στην δίωξη για θανατηφόρα σωματική βλάβη αδύναμου ατόμου, για την οποία ο κατηγορούμενος θα κληθεί να απολογηθεί το επόμενο διάστημα ενώπιον ανακριτή.

Δείτε όσα είπε στον ΑΝΤ1