ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συλλήψεις για το πιστολίδι στη Ζάκυνθο

Χειροπέδες σε τρία άτομα έβαλαν οι αστυνομικοί μετά το πρωτοφανές περιστατικό στην περιοχή του Αγίου Γερασίμου στη Ζάκυνθο, όπου οι επιβάτες δύο Ι.Χ. αυτοκινήτων άρχισαν να πυροβολούν ο ένας εναντίον του άλλου χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί.
Μετά την ανταλλαγή πυροβολισμών στον δρόμο Καλαμακίου–Ζακύνθου, οι αστυνομικοί της Ασφαλείας διαπίστωσαν ότι οι δυο «πιστολέρο» ήταν γνώριμοι κακοποιοί με παρελθόν σε υποθέσεις ναρκωτικών.

Οι αστυνομικοί έκαναν έφοδο στο σπίτι ενός από τους δράστες στις εργατικές κατοικίες στους Κήπους, μαζί με άνδρες της Ο.Π.Κ.Ε. και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ.. Εκεί, συνέλαβαν τον 31χρονο Έλληνα που είχε στην κατοχή του ένα πιστόλι διαμετρήματος 9 mm και 15 φυσίγγια.
Στη συνέχεια, με νέα επιχείρηση συνέλαβαν έναν αλλοδαπό που ήταν ο δεύτερος οδηγός ο οποίος πυροβολούσε. Πρόκειται για μόνιμο κάτοικο του νησιού που ήταν ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, αφού εξέτισε μέρος της ποινής που του είχε επιβληθεί για διακίνηση ναρκωτικών. Κατά την έρευνα στο σπίτι του, κατασχέθηκαν 444 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, μια σιδερογροθιά, ένα κουτί μεταφοράς πιστολιού, μια ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, 17 κυνηγετικά φυσίγγια και 870 ευρώ και συνελήφθη και ο αδελφός του.
Οι συλληφθέντες, που αντιμετωπίζουν βαριές κατηγορίες για απόπειρα ανθρωποκτονίας, παραβάσεις του νόμου περί όπλων και διακίνηση ναρκωτικών κατά περίπτωση οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου ενώ η Ασφάλεια διενεργεί προανάκριση για την υπόθεση. Το πιστόλι που βρέθηκε στην κατοχή του Έλληνα εστάλη για βαλλιστική εξέταση, όπως και εννέα κάλυκες διαμετρήματος 9 mm που βρέθηκαν στο σημείο όπου έγινε η ανταλλαγή των πυροβολισμών.