ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συλλήψεις για διακίνηση λαθραίων τσιγάρων

Ύστερα από αστυνομική επιχείρηση κατασχέθηκαν περισσότερα από 18.000 λαθραία πακέτα τσιγάρα, ενώ για την υπόθεση συνελήφθησαν τρεις γυναίκες κι ένας άνδρας, άπαντες ομογενείς, που φέρονται ως μέλη του κυκλώματος.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι ένα αντρόγυνο, ενώ «πρωταγωνιστικό» ρόλο στη δράση της σπείρας φέρεται ότι διαδραμάτιζε μία 54χρονη, εκ των συλληφθέντων, καθώς φαίνεται ότι προμηθευόταν τα τσιγάρα και τον καπνό, η προέλευση των οποίων ερευνάται.

Μέρος των κατασχεθέντων προϊόντων βρέθηκαν σε εγκαταλελειμμένο κατάστημα, το οποίο χρησιμοποιείτο ως «κρύπτη». Η μεταφορά των λαθραίων τσιγάρων εκτιμάται ότι γινόταν με «όχημα» έναν συλληφθέντα 51 ετών, ενώ η συνομήλικη σύζυγός του και μία ηλικιωμένη, 71 ετών, φαίνεται ότι λειτουργούσαν ως «τσιγαρούδες», δηλαδή πουλούσαν τα τσιγάρα σε περιοχές γύρω από την Πλατεία Αριστοτέλους.

Από το παραπάνω κατάστημα κατασχέθηκαν συνολικά 3.612 λαθραία πακέτα τσιγάρα και 85 πακέτα λαθραίου καπνού, ενώ στο σπίτι του ανδρόγυνου και σε ένα ακόμη σπίτι που χρησιμοποιούσε ο άνδρας κατασχέθηκαν ακόμη 14.690 λαθραία πακέτα τσιγάρα.

Οι κατασχεθείσες ποσότητες θα αποσταλούν στις αρμόδιες Αρχές για τον προσδιορισμό των διαφυγόντων δασμών.

Διαβάστε επίσης: