ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συλλήψεις για εισαγωγή λαθραίου αλκοόλ από τη Βουλγαρία

Άλλα δυο κρούσματα καταγράφηκαν μέσα σε λίγες ώρες από τους αστυνομικούς του τοπικού τμήματος και της Ασφάλειας για λαθραία εισαγωγή οινοπνευματωδών ποτών από τη Βουλγαρία παρά τις αλλεπάλληλες συλλήψεις Ελλήνων και αλλοδαπών που έγιναν τις τελευταίες ημέρες στον Συνοριακό Σταθμό του Προμαχώνα Σερρών.
 
 
 
 
Στην πρώτη περίπτωση, οι άνδρες του τμήματος Προμαχώνα μαζί με συνοριοφύλακες σταμάτησαν για έλεγχο το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν ένας 35χρονος Γεωργιανός και ένα ζευγάρι Ελλήνων ηλικίας 46 και 44 χρόνων και βρήκαν κρυμμένες στο εσωτερικό του 37 φιάλες οινοπνευματωδών ποτών χωρίς την ειδική ταινία του φόρου κατανάλωσης. Οι δράστες, που συνελήφθησαν και παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών, τις είχαν αγοράσει σε χαμηλές τιμές στην Βουλγαρία και σκόπευαν να τις πουλήσουν στην Ελλάδα. Μαζί με τα οινοπνευματώδη ποτά, κατασχέθηκε και το αυτοκίνητό τους.
 
Στο δεύτερο περιστατικό, πάλι στον Προμαχώνα, συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφάλειας ένας 69χρονος Έλληνας ο οποίος επέστρεφε από τη γειτονική χώρα έχοντας κρυμμένα στο αυτοκίνητό του δέκα δοχεία των πέντε λίτρων με συνολικά 50 λίτρα αλκοόλ, τα οποία δεν είχε δηλώσει κατά την είσοδό του στη χώρα. Έτσι, παραπέμφθηκε και αυτός στον εισαγγελέα και το αυτοκίνητό του κατασχέθηκε. Όλα τα ευρήματα εστάλησαν στο Τελωνείο Σερρών.