ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συλλήψεις για εμπρησμό – Σε ύφεση οι φωτιές σε Υμηττό, Χαλκίδα, Μαλακάσα και Λακωνία

Νέα φωτιά ξέσπασε στις 2 τα ξημερώματα στο νησί της Σκύρου, η οποία προς το παρόν καίει περιοχή με χαμηλή βλάστηση και δεν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές. Στο σημείο της κατάσβεσης επιχειρούν 5 οχήματα με 17 πυροσβέστες ενώ από αέρος συνδράμουν τέσσερα αεροσκάφη τύπου Canadair. 

 

Πολύ καλύτερη είναι σήμερα η κατάσταση στα 4 μεγάλα χθεσινά μέτωπα του Υμηττού, της Χαλκίδας, της Μαλακάσα και της Λακωνίας. Οι πυρκαγιές έχουν τεθέι υπό έλεγχο αλλά στο σημείο παραμένουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις για τον φόβο αναζοπύρωσης. 

Καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής έδιναν μάχη με τις φλόγες, προκειμένου να ελέγξουν την εξάπλωση των εστιών και μετώπων της πυρκαγιάς, με τον φόβο των αναζωπυρώσεων στο πόδι και οι κάτοικοι στον Υμηττό, τη Νεάπολη Λακωνίας, τη Μαλακάσα αλλά και την Αρτάκη στην Εύβοια.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προειδοποιεί και σήμερα γιαυψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς σε πολλές περιοχές της χώρας ενώ αναμένονται και σήμερα ισχυροί άνεμοι.

Από την πυρκαγιά στη Λακωνία προκλήθηκε μεγάλη καταστροφή στα χωριά ανατολικά της Νεάπολης, όπως Λάχι, Φαρακλό, Αγ. Νικόλαος, Κάμπος, ενώ στη Νεάπολη κάηκαν σπίτια και καταστραφεί αρκετές καλλιέργειες. Ένας 58χρονος Ελληνο-Ελβετός έχασε τη ζωή του από ανακοπή και απεβίωσε έξω από το Κέντρο Υγείας Νεάπολης, λίγο πριν αυτό εκκενωθεί περικυκλωμένο από φλόγες. 

Σε ύφεση είναι και οι δύο πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής στην Μαλακάσα, στην περιοχή Μήλεσι, και έξω από την Χαλκίδα, στην Εύβοια. 

Το μέτωπο του Υμηττού δεν εμπνέει πλεόν ανησυχία.  

Σύλληψη δύο ατόμων για την πυρκαγιά στον Βύρωνα

Δύο άνδρες 67 ετών και 58 ετών, ο ένας βουλγαρικής καταγωγής, συνελήφθησαν την Παρασκευή από υπαλλήλους της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ), για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στον Βύρωνα Αττικής.

Οι συλληφθέντες θα παραπεμφθούν σήμερα Σάββατο στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, με την κατηγορία του εμπρησμού από αμέλεια, επισημαίνει σε δελτίο Τύπου η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Συνελήφθη 45χρονος για την φωτιά στα Χαλκιάνικα Αιγιαλείας

Στην Πυροσβεστική Υπηρεσία του Αιγίου οδηγήθηκε ένας 45χρονος, ο οποίος συνελήφθη για την φωτιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα, στην περιοχή Χαλκιάνικα Αιγιαλείας.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, κατά την διάρκεια μελισσοκομικών εργασιών που έκανε ο 45χρονος, προκάλεσε φωτιά σε δασική περιοχή.

Μετά την εκδήλωση της φωτιάς, κινητοποιήθηκαν οι αστυνομικοί της μικτής περιπολίας Ακράτας – Αίγιου, οι οποίοι εντόπισαν τον άνδρα στην περιοχή Χαλκιάνικα και τον συνέλαβαν.

Όσον αφορά την πυρκαγιά, σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκεται σε ύφεση, έχοντας όμως ήδη κάψει περίπου 30 στρέμματα χαμηλής βλάστησης. Στην περιοχή, εξακολουθούν να επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής.