ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συλλήψεις για ψευδή καταγγελία στη Ρόδο! Διέδιδαν απόπειρα αρπαγής ανήλικου κοριτσιού

Από το Αστυνομικό Τμήμα Ιαλυσού, σχηματίσθηκε δικογραφία, εις βάρος διαχειριστή ομάδας στο Facebook, για διάδοση ψευδών ειδήσεων. Συγκεκριμένα, κάτω από τον τίτλο: «κοντεύει το κακό και οι αρμόδιοι είναι παρατηρητές», υπήρξε ανάρτηση φωτογραφίας αυτοκινήτου, το οποίο σύμφωνα με τον διαχειριστή, σταμάτησε δίπλα σε ένα μικρό κορίτσι, ο οδηγός του οποίου κατέβηκε και άρχισε να το κυνηγάει.

Σύμφωνα με το dimokratiki.gr, από την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Νοτίου Αιγαίου, υπήρξε διάψευση για την συγκεκριμένη ανάρτηση, η οποία προκαλεί ανησυχία και τρόμο στους πολίτες.

Στο σχετικό δελτίο της αστυνομίας τονίζεται πως: «συνελήφθησαν στη Ρόδο τρεις Έλληνες για συκοφαντική δυσφήμηση και ψευδή καταγγελία. Οι δράστες διέδιδαν μέσω σελίδας κοινωνικής δικτύωσης ψευδή αναγγελία σχετικά με απόπειρα αρπαγής ανηλίκου.

Σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για συκοφαντική δυσφήμηση και ψευδή καταγγελία. Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε στο πλαίσιο αστυνομικής έρευνας οι δράστες διέδιδαν μέσω σελίδας κοινωνικής δικτύωσης ψευδή αναγγελία σχετικά με απόπειρα αρπαγής ανηλίκου από άγνωστο οδηγό οχήματος χρησιμοποιώντας απεικόνιση επιβατικού αυτοκινήτου πολίτη με αποτέλεσμα τη δυσφήμισή του.