ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύμφωνο Συνεργασίας του Προέδρου του ΙΣΑ με παράγοντες της κινεζικής κυβέρνησης

Σύμφωνο Συνεργασίας με παράγοντες της Κινεζικής κυβέρνησης και της επιστημονικής κοινότητας υπέγραψε ο Γ. Πατούλης. Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ και του Διεθνούς Κέντρου Τουρισμού Υγείας που επισκέφθηκε την Κίνα 19 έως 22 Απριλίου.

Η συμφωνία αυτή αποτελεί την ολοκλήρωση των προσπαθειών που έχουν ξεκινήσει εδώ και χρόνια. Για την ανάπτυξη γόνιμης συνεργασίας με τις χώρες της Ασίας. Σε τομείς όπως ο τουρισμός υγείας, οι επιστήμες, η εκπαίδευση και ο πολιτισμός.
Σε αυτό το «ταξίδι -αστραπή», ο Πρόεδρος του ΙΣΑ και του Διεθνούς Κέντρου Τουρισμού Υγείας, επισκέφθηκε την πόλη Ανχούι και τη Σανγκάη. Που αποτελούν τις μεγαλύτερες και ισχυρότερες Περιφέρειες της Κίνας. Και υπέγραψε Σύμφωνο Συνεργασίας με Κινέζους αξιωματούχους, Πανεπιστημιακούς, Πρυτάνεις και Διοικητές Νοσοκομείων.

Η Συμφωνία που επικυρώθηκε στις 22 Απριλίου 2019, από την Κινεζική κυβέρνηση, αποτελεί το επιστέγασμα των σημαντικών πρωτοβουλιών. Που είχαν δρομολογηθεί τα τελευταία χρόνια. Όπως είναι για παράδειγμα το Ελληνοκινεζικό Δίκτυο Πόλεων Υγείας, Φιλοξενίας και Ευεξίας.

Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ υπέγραψε Σύμφωνο Συνεργασίας με τον Πρύτανη και Αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου της Σανγκάης. Το μεγαλύτερο Πανεπιστήμιο της Κίνας. Καθώς και με Προέδρους Νοσοκομείων της Σανγκάης. Με στόχο την ανταλλαγή τεχνογνωσίας μεταξύ Ελλάδας και Κίνας. Και τον συνδυασμό πιο σύγχρονων και εξελιγμένων μεθόδων της Δυτικής Ιατρικής, στην Υποβοηθουμένη Αναπαραγωγή και άλλες ιατρικές ειδικότητες. Με τις επιστημονικές πρακτικές της Κινεζικής Παραδοσιακής Ιατρικής και την συμμετοχή Ελλήνων επιστημόνων.

Κατά την επίσκεψη του στην Σανγκάη, ξεναγήθηκε στο εντυπωσιακό Μουσείο Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κινεζικής Παραδοσιακής Ιατρικής.

«Δημιουργήσαμε ισχυρές βάσεις. Και πρόθεση μας είναι να διευρύνουμε τη συνεργασία των Ελληνικών Περιφερειών με τις μεγαλύτερες και ισχυρότερες Περιφέρειες της Κίνας. Με στόχο τη δημιουργία υποδομών για να αυξήσουμε τις ροές Κινέζων τουριστών που επισκέπτονται τη χώρα μας. Ξεκινήσαμε από το Ανχούι και τη Σανγκάη. Και θα συνεχίσουμε τη συνεργασία και με άλλες μεγάλες Περιφέρειες της Κίνας. Επενδύουμε στον τουρισμό υγείας. Και προβάλλουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας μας στον τομέα της φιλοξενίας και της ευζωίας» σημείωσε ο κ. Πατούλης.

Κατά τις συναντήσεις συμφωνήθηκε η ανταλλαγή εκπαιδευτικών προγραμμάτων ιατρών και φοιτητών Ιατρικής. Τόσο στην Ελλάδα και την Κίνα, στο 1ο Ελληνοκινεζικό Συνέδριο. Που θα γίνει τον Ιούνιο το 2019 στην Κω. Κατά την διάρκειά του γιατροί της Κίνας και πρόεδροι των Ιατρικών Συλλόγων θα ορκιστούν στον όρκο του Ιπποκράτη.