ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συμπλοκή στο Πέραμα: Ένταση με Ρομά στον Ασπρόπυργο – Συγκέντρωση στα Εξάρχεια

Τεταμένη είναι η κατάσταση στον Ασπρόπυργο με Ρομά να προκαλούν επεισόδια, εξαιτίας της φονικής συμπλοκής με έναν 20χρονο νεκρό στο Πέραμα. Παράλληλα, για τις 21:00 έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση στην πλατεία των Εξαρχείων.

Αυτή την ώρα επικρατεί ένταση στο ύψος των διυλιστηρίων Ασπροπύργου, καθώς ομάδα 30 περίπου νεαρών ατόμων Ρομά, καίνε λάστιχα στο δρόμο και προκαλούν επεισόδια. Άμεσα σπεύδουν εκεί δυνάμεις της Αστυνομίας για να κατευνάσουν τα πνεύματα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο σημείο πηγαίνει και ο «Αίαντας».

Την ίδια στιγμή, σημειώνεται πως συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 21:00 στα Εξάρχεια, για τον θάνατο του 20χρονου στο Πέραμα.

Υπενθυμίζεται πως τα ξημερώματα του Σαββάτου σημειώθηκε ένοπλη συμπλοκή μεταξύ αστυνομικών της ΔΙΑΣ και κακοποιών, στην οδό Ελπίδος στο Πέραμα, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 20χρονου -άοπλου- οδηγού του κλεμμένου αυτοκινήτου και τον τραυματισμό οκτώ ακόμα ατόμων, επτά εκ των οποίων είναι αστυνομικοί. Την ίδια ώρα, η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του 16χρονου Ρομά που διέφυγε και έχει ταυτοποιηθεί.

Υπενθυμίζεται, ότι η καταδίωξη ξεκίνησε όταν αστυνομικοί της ΔΙΑΣ έκαναν νόημα σε ένα όχημα, όπου επέβαιναν τρία άτομα να σταματήσει για έλεγχο, αλλά ο οδηγός ανέπτυξε ταχύτητα και έφυγε.

Στο Πέραμα, ο οδηγός εμβόλισε, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, πέντε μηχανές της ΔΙΑΣ και τότε αστυνομικοί πυροβόλησαν με αποτέλεσμα να τον τραυματίσουν θανάσιμα. Παράλληλα, τραυματίστηκαν ένα ακόμη άτομο που επέβαινε στο όχημα και επτά αστυνομικοί.