ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συναγερμός από τα ρήγματα στο κτίριο της Βουλής! Τι λέει καθηγητής του ΕΜΠ (ΒΙΝΤΕΟ)

Συναγερμός έχει σημάνει λόγω ρηγμάτων που έχουν εμφανιστεί στο κτίριο της Βουλής, πρόβλημα που πρέπει να εξεταστεί άμεσα, σύμφωνα με τον καθηγητή του ΕΜΠ Παναγιώτη Καρύδη.
Μιλώντας στο ΟΡΕΝ και στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος», ο Καθηγητής του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου, επεσήμανε πως «πρόκειται για ένα πρόγραμμα που είχαμε αναλάβει πριν από 15χρόνια, έναν προσεισμικό έλεγχο, όπου πράγματι εντοπίσαμε ρηγματώσεις σε διάφορα σημεία. Μετά με την κατασκευή του υπογείου γκαράζ, δημιουργήθηκαν κάποιες ταλαντώσεις και πιστεύω ότι θα πρέπει να γίνει ένας έλεγχος όλου του κτιρίου, με το δεδομένο ότι είναι ένα παλαιό κτίριο, είναι μια τοιχοποιία στην έγιναν επεμβάσεις και προσθήκες με διάφορα υλικά. Η ύπαρξη του υπόγειου γκαράζ εκεί έχει γίνει με το μπάζωμα κατά τη φάση ολοκλήρωσης του έργου του γκαράζ. (…) Υπάρχει και μία ρωγμή στο έδαφος μπροστά στα σκαλιά της Βουλής. Δεν ξέρω εάν είναι εκτεταμένο ή αν υπάρχει πρόβλημα, πρέπει να εξεταστεί η έκταση του προβλήματος».
Ο καθηγητής έκανε επίσης λόγο για ρηγματώσεις σε νοσοκομεία και σχολεία της Αττικής. «Κυρίως οτιδήποτε είχε παρουσιαστεί στη φάση της αυτοψίας και των εκθέσεων. Είχαν τεθεί υπ’ όψιν τους, τώρα αν βρίσκονται σε κάποιο συρτάρι δεν το ξέρω… ρηγματώσεις σε παλαιά δημόσια κτίρια κυρίως… η κατάσταση δεν είναι τόσο ιδανική πρέπει να υπάρξει ένα νοικοκύρεμα και στα κτίρια δημοσίου συμφέροντος», είπε.