ΚΟΙΝΩΝΙΑ, Κορωνοϊός

Συναγερμός από την αύξηση κρουσμάτων στην Πάτρα! Φόβοι να μην γίνει νέα Θεσσαλονίκη!

Η Πάτρα είναι μία από τις επτά περιοχές που εμφανίζουν αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού και το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με τον επικείμενο εορτασμό του πολιούχου της πόλης, Αγίου Ανδρέα, έχει θέσει σε συναγερμό τις αρχές.

Πλέον, έχει πέσει στο τραπέζι η πρόταση για lockdown δύο ταχυτήτων, με την επαρχία να παραμένει κλειστή για περισσότερο καιρό.

Στο «κόκκινο» η επαρχία – Πιθανό το lockdown «δύο ταχυτήτων»!

Την ίδια ώρα, ανησυχία υπάρχει και για την περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας. Ενδεικτικό είναι πως χθες ήταν η περιοχή -μετά από αυτές που είναι στο «κόκκινο»- με τον μεγαλύτερο αριθμό νέων κρουσμάτων.

Όπως τόνισε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, πηγή έντονης ανησυχίας και βασικός παράγοντας για την παράταση του lockdown έως τις 7 Δεκεμβρίου αποτελούν επτά περιοχές που εμφανίζουν πολύ υψηλά κρούσματα σε σχέση με τον πληθυσμό τους. Αυτές είναι η Θεσσαλονίκη, οι Σέρρες, η Πάτρα, η Λάρισα, η Μαγνησία, η Αιτωλοακαρνανία και η Λέσβος.

Ο κ. Πέτσας έκανε ειδική αναφορά στην Πάτρα, ενόψει της γιορτής του Αγίου Ανδρέα, καθώς υπάρχει ανησυχία, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να κάνει έκκληση για τήρηση των μέτρων. Κάλεσε τους πολίτες να τηρούν και να τηρήσουν τα μέτρα, να αποφεύγουν τον συγχρωτισμό και να γιορτάσουν τον Άγιο Ανδρέα μέσα με την οικογένειά τους, όχι με ανταλλαγή επισκέψεων που ούτως ή άλλως απαγορεύονται, ώστε να αποφευχθούν οι εικόνες που εκτυλίχθηκαν στη γιορτή του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη με τα γνωστά αποτελέσματα. Παράλληλα, απηύθυνε έκκληση να μη γίνει μια ακόμη μεγάλη τοπική γιορτή.