ΚΟΙΝΩΝΙΑ, Κορωνοϊός

Συναγερμός για δύο παιδιά που βρέθηκαν θετικά στον κορονοϊό- Μεταφέρονται στην Αθήνα

Συναγερμός σήμανε στο Κρανίδι καθώς δυο παιδιά βρέθηκαν θετικά στον κορονοϊό, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ1.

Αυτή την στιγμή, διασώστες του ΕΚΑΒ παραλαμβάνουν τα παιδιά από τη δομή όπου φιλοξενούνται για να μεταφερθούν σε νοσοκομείο αναφοράς στην Αθήνα.

Στα 177 ανέρχονται τα δείγματα που ελήφθησαν από το Κρανίδι και την ευρύτερη περιοχή μετά τα 151 κρούσματα κορονοϊού στο ξενοδοχείο που λειτουργεί ως δομή μεταναστών, όπως ανακοίνωσε το πρωί της Τετάρτης ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο ίδιος εμφανίστηκε καθησυχαστικός τονίζοντας ότι όλα θα πάνε καλά στην περιοχή και ότι σε λίγο καιρό θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα. Ωστόσο ζήτησε από τους κατοίκους της περιοχής να παραμείνουν στα σπίτια τους τις επόμενες ημέρες. «Ειδικά οι ευπαθείς ομάδες που πρέπει να προστατευθούν» σημείωσε.

Ανέφερε ακόμη πως ελήφθησαν 177 δείγματα που αφορούν σε δυνητικές επαφές, χαμηλού ή υψηλού ρίσκου με κρούσματα. «Η υγειονομική περίθαλψη και η τροφοδοσία στη Δομή προσφύγων έχει εξασφαλιστεί. Όλα θα πάνε καλά. Αύριο το πρωί θα έχουμε πλήρη εικόνα» τόνισε.

Σαρωτικοί είναι οι έλεγχοι στο Κρανίδι για την διασφάλιση της δημόσιας υγείας, μετά τον εντοπισμό 150 κρουσμάτων σε δομή μεταναστών στην περιοχή. Στο σημείο βρέθηκε την Τρίτη, για μια ακόμη φορά, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, μαζί με τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ, Παναγιώτη Αρκουμανέα, καθώς και τον γενικό γραμματέα υποδοχής αιτούντων άσυλο, Μάνο Λογοθέτη.

Στο πλαίσιο αυτό, και καθώς ο κ. Χαρδαλιάς έδωσε εντολή για σαρωτικές ιχνηλατήσεις, στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου κλήθηκαν 125 πολίτες, όπου υποβλήθηκαν σε έλεγχο για κορωνοϊό. Πρόκειται για εργαζομένους σε τοπικές επιχειρήσεις και τράπεζες, αστυνομικούς και άλλους κατοίκους της περιοχής, τους οποίους είτε είχαν επισκεφθεί οι αλλοδαποί που διαμένουν στη δομή είτε είχαν έρθει σε επαφή μαζί τους.