ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συναγερμός για πυρκαγιά σε ιστιοπλοϊκό!

Ήταν 12.20  όταν ιστιοπλοϊκό σκάφος στην περιοχή Άκρα Κολόνα με προορισμό το λιμάνι τής Αίγινας, εξέπεμψε σήμα κινδύνου και εγκατάλειψης λόγω πυρκαγιάς.

Άμεσα κινητοποιήθηκε το λιμεναρχείο Αιγίνης.  Δόθηκε εντολή σε σκάφος που μόλις είχε φύγει από Αίγινα με προορισμό το Αγκίστρι, να αλλάξει πορεία για να παρέχει βοήθεια. Ταυτόχρονα απέπλευσε από την Αίγινα ταχύπλοο του Λιμενικού καθώς και άλλο ταχύπλοο με επαγγελματία κυβερνήτη επιβαίνοντα ώστε να αναλάβει την διακυβέρνηση του σκάφους ταυτόχρονα με την εγκατάλειψή του από τους επιβάτες.

Συγχρόνως απέπλευσε και μία ανεμότρατα ώστε να επιβιβάσει με την σειρά της τους επιβαίνοντας και να τους μεταφέρει με ασφάλεια στο λιμάνι. Επίσης όλα τα παραπλέοντα αλιευτικά και σκάφη αναψυχής πήραν εντολή να συνδράμουν.

Το πλωτό περιπολικό του Λ.Σ. μαζί με το άλλο ταχύπλοο έφτασαν πρώτα και κατάφεραν να περιορίσουν την πυρκαγιά, κλείνοντας ταυτόχρονα και όλα τα φινιστρίνια ώστε να μην επεκταθεί ανατροφοδοτούμενη με οξυγόνο.

Ολοι όσοι αποτελούσαν το πλήρωμα του ιστιοπλοϊκού επιβιβάστηκαν στην ανεμότρατα μεταφέρθηκαν στο κέντρο υγείας του νησιού για προληπτικούς λόγους ενώ το σκάφος ρυμουλκήθηκε με ασφάλεια στο λιμάνι, όπου πυροσβέστες ολοκλήρωσαν την κατάσβεση της πυρκαγιάς.