3 top δεξιά, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συναγερμός για την οικιακή βοηθό που «καθαρίζει» περιουσίες! Ποιους και πώς τους «χτυπά»!

Πρόκειται για Γεωργιανή που παρουσιάζεται ως οικιακή βοηθός, μπαίνει σε σπίτια ευκατάστατων Αθηναίων των βορείων και νοτίων προαστίων και αφού αρπάξει κοσμήματα εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, εξαφανίζεται πετώντας τα κινητά που χρησιμοποιεί στα σκουπίδια.

Η 40χρονη Ταμάρα έχει πρόσβαση σε δίκτυο κλεπταποδόχων της Αθήνας και μετά από κάθε χτύπημα, διοχετεύει τη λεία της στα δίκτυα της μαύρης αγοράς ή σε ενεχυροδανειστήρια, προκειμένου να διαθέτει «ζεστά» μετρητά και να σβήνει οποιοδήποτε στοιχείο θα μπορούσε να την «καρφώσει» στους διώκτες της.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας που εξετάζουν την περίπτωση της 40χρονης, όπως αναφέρει το protothema.gr,  έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για ένα πολύ πονηρό και ιδιαίτερα επικοινωνιακό άτομο το οποίο καταφέρνει να κερδίζει την εμπιστοσύνη των θυμάτων της. Ουσιαστικά ψάχνει μέσω αγγελιών τους στόχους της και αφού συγκεντρώνει πληροφορίες για την οικονομική τους κατάσταση στη συνέχεια παρουσιάζεται για δουλειά.

Μάλιστα, δίνει ως αριθμό κινητού τηλεφώνου νούμερο αγορασμένο από τις πιάτσες της Ομόνοιας και πλαστά στοιχεία ταυτότητας.
Μόλις περάσουν μερικές ημέρες και κερδίσει την εμπιστοσύνη περιμένει έχοντας πρώτα χαρτογραφήσει τους χώρους και όταν οι ιδιοκτήτες απουσιάσουν κάνει πλιάτσικο και αδειάζει τα σπίτια αρπάζοντας κοσμήματα και μετρητά.

Ενδεικτικό είναι το ότι μόνο από μια περίπτωση στα Μελίσσια άρπαξε κοσμήματα αξίας 200.000 ευρώ.