3 top δεξιά, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Θερίζει» ο κορονοϊός! Ξεπέρασαν τους 900 οι νεκροί! 40 χιλιάδες τα κρούσματα! Συναγερμός ευτυχώς για λίγες ώρες στο ΑΧΕΠΑ!

Συναγερμό στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ σήμανε ένας άνδρας ο οποίος πρόσφατα ταξίδεψε στην Κίνα, με συμπτώματα που προκαλεί ο κοροναϊός.

Μετέβη στο νοσοκομείο στις 9 το βράδυ της Κυριακής με συμπτώματα λοίμωξης του ανώτερου αναπνευστικού όμοια με αυτά που προκαλεί ο κοροναϊός. Αμέσως τέθηκε σε καραντίνα, ενώ υποβλήθηκε σε εξειδικευμένες εξετάσεις. Το δείγμα που του πήραν, εστάλη στην Αθήνα και οι εξετάσεις έδειξαν πως είναι αρνητικό για κοροναϊό.

Είναι η δεύτερη φορά που το ΑΧΕΠΑ υποδέχεται ύποπτο κρούσμα κοροναϊού. Το πρώτο περιστατικό καταγράφηκε στα τέλη Ιανουαρίου και ήταν τελικά αρνητικό στον ιό που έχει προκαλέσει εκατοντάδες θανάτους στην Κίνα.

Στο μεταξύ, ήδη έχουν τεθεί σε καραντίνα στο νοσοκομείο Σωτηρία στην Αθήνα δύο Έλληνες οι οποίοι έφτασαν στη χώρα από την Ουχάν. Παρότι οι δύο Έλληνες πολίτες δεν παρουσιάζουν καμία συμπτωματολογία, μεταφέρθηκαν από ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας, στο Γ.Ν. Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Η Σωτηρία», που αποτελεί Νοσοκομείο Αναφοράς, με βάση την προβλεπόμενη διαδικασία διακομιδής, και θα τεθούν σε εθελούσια απομόνωση και ιατρική παρακολούθηση για 14 μέρες.

Ο τελευταίος απολογισμός σε ολόκληρη την ηπειρωτική Κίνα αναφέρει πως έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 908 άνθρωποι και έχουν προσβληθεί περίπου 40.000.

Στο μεταξύ, ολοένα και μεγαλώνει η λίστα με τα κρούσματα του νέου κορωνοϊού που έχουν εκδηλωθεί εκτός Κίνας.  Πέραν της ηπειρωτικής Κίνας, του Μακάο και του Χονγκ Κονγκ, έχουν επιβεβαιωθεί πάνω από 350 κρούσματα μόλυνσης σε 30 χώρες και περιοχές.