3 top δεξιά, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, Κορωνοϊός

Συναγερμός στην Αθήνα! Διοργανώνουν κρυφά πάρτι σε σπίτια εν μέσω πανδημίας

Ανησυχία προκαλεί στις αρχές το γεγονός ότι αρκετοί, αψηφώντας τα μέτρα κατά του κορωνοϊού, διοργανώνουν, μέσω των social media, κρυφά και ιδιωτικά πάρτι στην Αθήνα.

Για το φαινόμενο μίλησε στην πρωινή εκπομπή το Mega ο Γενικός Γραμματέας Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος, λέγοντας χαρακτηριστικά πως τα ιδιωτικά πάρτι ολοένα και πληθαίνουν στην πρωτεύουσα, ενώ είναι πολύ δύσκολο το έργο της Αστυνομίας προκειμένου να τα σταματήσει.

Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Μαυροειδάκος, στη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος ξέρουν ακριβώς τι γίνεται, αλιεύονται πληροφορίες και ήδη γίνονται συσκέψεις στη ΓΑΔΑ για να δουν πώς θα αντιμετωπίσουν αυτό το φαινόμενο αν εξελιχθεί.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση η ΕΛΑΣ δεν μπορεί να εισέλθει στα σπίτια δίχως εισαγγελική παρέμβαση, επομένως δεν είναι εύκολο να διαπιστωθεί ο ακριβής αριθμός των ατόμων και να επιβληθεί το ανάλογο πρόστιμο. Να σημειωθεί ότι η ΕΛ.ΑΣ. είχε βρεθεί αντιμέτωπη με μια παρόμοια κατάσταση το καλοκαίρι στη Μύκονο.

Για την Αττική έχει επιβληθεί το μέτρο του ανώτατου ορίου των συναθροίσεων στα 9 άτομα, προκειμένου να αναχαιτιστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού, ενώ χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 269 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα, με τα 197 να εντοπίζονται στην περιφερειακή ενότητα Αττικής.