ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συναγερμός στην Αθήνα: Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο αρχηγός των τζιχαντιστών στο Βέλγιο;

Κατά τις ίδιες πληροφορίες τα άτομα αυτά άτομα εξετάζονται, ενώ υπάρχει επικοινωνία για τα στοιχεία τους και ό,τι άλλο σχετίζεται μαζί τους, με τις Αρχές του Βελγίου.

Από τους προσαχθέντες κατασχέθηκαν τα κινητά τηλέφωνα, προκειμένου, μετά την άρση του απορρήτου, να γίνει έρευνα για να διαπιστωθεί εάν μέσω αυτών είχαν γίνει τα τηλεφωνήματα στα μέλη του πυρήνα των τζιχαντιστών στο Βέλγιο.

Εκτός από τον φερόμενο ως «εγκέφαλο» των τζιχαντιστών του Βελγίου η Ελληνική Αστυνομία έχει προσαγάγει άλλους τρεις Μαροκινούς υπηκόους μετά από κατεπείγον σήμα της Europol.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ευρωπαϊκές και αμερικανικές αρχές έφτασαν στην Ελλάδα από τα πολλά τηλεφωνήματα που έγιναν από τις Βρυξέλλες προς την Αθήνα.

Μεταξύ των προσαχθέντων δεν αποκλείεται να είναι και ο εγκέφαλος της ομάδας των τζιχανιστών, ο 27χρονος Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ, ο οποίος, σύμφωνα με τα Βελγικά ΜΜΕ, επικοινωνούσε τηλεφωνικά από την Ελλάδα με κρατούμενο στη Λιέγη.

Μάλιστα, σύμφωνα με το ethnos.gr, την Παρασκευή, την επομένη της αντιτρομοκρατικής επιχείρησης στο Βερβιέ, είχε αποσταλεί σήμα της βελγικής αστυνομίαςστην Αθήνα.