slider, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συναγερμός στην ΕΛΑΣ για τις απογευματινές συγκεντρώσεις στο Νέο Ηράκλειο! Συνέλαβαν Ιταλούς ακροδεξιούς στο αεροδρόμιο!

Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ για τις ταυτόχρονες διαδηλώσεις, τόσο από ακροδεξιά μέλη όσο και από αντιφασιστικές ομάδες το απόγευμα στο Νέο Ηράκλειο, με αφορμή τη συμπλήρωση 10 χρόνων από τη δολοφονία 2 μελών της Χρυσής Αυγής.

Ήδη από τα ξημερώματα της Τετάρτης υπάρχει έντονη αστυνομική παρουσία, κοντά στο σημείο της δολοφονίας των δυο μελών της Χρυσής Αυγής, Μανώλη Καπελώνη και Γιώργου Φουντούλη.

Το απόγευμα θα βρίσκονται επί ποδός πάνω από 3.000 αστυνομικοί, ενώ ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ θα αποτρέπουν, σε μεγάλη ακτίνα, την προσέγγιση του μνημείου των δύο δολοφονημένων μελών της Χρυσής Αυγής. Παράλληλα εξετάζεται και το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθούν και drones, έτσι ώστε να υπάρξει η μέγιστη δυνατή αστυνόμευση σ’ ολόκληρη την Αθήνα.

Επιπλέον με εντολή της Αστυνομίας, κλειστοί θα είναι την Τετάρτη από τις 2 το μεσημέρι οι σταθμοί Ηράκλειο της γραμμής 1 του Μετρό (ΗΣΑΠ) αλλά και του Προαστιακού, με τους συρμούς να διέρχονται από τους σταθμούς, χωρίς να πραγματοποιούν στάση και θα επαναλειτουργήσουν μόνο με νεότερη εντολή της ΕΛ.ΑΣ.

Οι ελληνικές Αρχές σε συνεργασία με την Europol έχουν μια λίστα με ονόματα μελών ακροδεξιών οργανώσεων τα οποία εφόσον εντοπιστούν κατά τον έλεγχο εισόδου στη χώρα μας, θα επιστρέφουν πίσω στην πατρίδα τους για λόγους εθνικής ασφάλειας.

Έπειτα από πληροφορίες των αρχών πως μια ομάδα Ιταλών ακροδεξιών θα έφτανε στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος βραδινές ώρες της Τρίτης, οργανώθηκε ειδική επιχείρηση πρόληψης και καταστολής επεισοδίων με τους αστυνομικούς να περνούν χειροπέδες σε 21 Ιταλούς με το που έφτασαν στο αεροδρόμιο και να τους οδηγούν στη Διεύθυνση Αλλοδαπών, όπου κρατούνται. Ήδη έχει κινηθεί σε βάρος τους η διαδικασία της διοικητικής απέλασης τους πίσω στη Ιταλία, για λόγους εθνικής ασφάλειας.