ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνάντηση Πατούλη – Βορίδη για την υγεία στη Νησιωτική Ελλάδα

Πατουλης Βοριδης

Ο  επικεφαλής του Κινήματος Ανατροπής στην Αυτοδιοίκηση, Δήμαρχος Αμαρουσίου κος Γιώργος Πατούλης συναντήθηκε σήμερα με τον Υπουργό Υγείας κο Μάκη Βορίδη.

Το θέμα της προγραμματισμένης αυτής συνάντησης ήταν η Υγεία στην Νησιωτική Ελλάδα, καθώς και οι τρόποι κάλυψης των αναγκών τόσο για τους μόνιμους κατοίκους, όσο και για τους επισκέπτες.

Ο επικεφαλής του Κινήματος Ανατροπής στην Αυτοδιοίκηση κος Γιώργος Πατούλης  επισήμανε στον κο Υπουργό την ανάγκη στελέχωσης των νησιών μας με Γενικούς Ιατρούς, καθώς και την ανάγκη ενίσχυσης του εξοπλισμού των ιατρείων με συστήματα τηλειατρικής, προκειμένου να βοηθήσουμε τους κατοίκους των απομονωμένων νησιών να έχουν πρόσβαση και σε άλλες ιατρικές ειδικότητες κατά τους χειμερινούς μήνες.

Ζήτησε επίσης τη βελτίωση των συνθηκών αεροκομιδής, αλλά και τη δυνατότητα υπογραφής εποχικών συμβάσεων υγειονομικού προσωπικού για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών κατά την τουριστική περίοδο.

Επίσης στο πλαίσιο της πρόληψης, τη δημιουργία «Κάρτας Πρόληψης» για τους κατοίκους των μικρών νησιών και την επίσκεψη σε αυτά εξειδικευμένων γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Ο Υπουργός Υγείας κος Μάκης Βορίδης άκουσε με ενδιαφέρον τις προτάσεις  και δεσμεύτηκε ότι στο αμέσως επόμενο διάστημα μέσα από τις προτάσεις αυτές θα διαμορφωθεί σχετικό νομοθετικό πλαίσιο.      

 

Το θέμα τη Υγείας στην Νησιωτική Ελλάδα άλλωστε -ανέφερε ο κος Πατούλης- θα απασχολήσει και τους συνέδρους στο Παγκόσμιο Συνέδριο Υγιών Πόλεων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, που θα πραγματοποιηθεί στις 25 Οκτωβρίου από το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων και το Δήμο Αμαρουσίου.

Ο κος Υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα παρευρεθεί στις εργασίες του Συνεδρίου, σημειώνοντας ότι ευελπιστεί σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ να βρεθούν οριστικές λύσεις στο θέμα.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο κος Πατούλης δήλωσε:

« Θέσαμε στον κο Υπουργό το σοβαρό ζήτημα της υποστελέχωσης των υπηρεσιών υγείας στη νησιωτική χώρα και τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι στον τομέα της υγείας.                                                                          Κάθε Έλληνας, όπου και να βρίσκεται, σε οποιοδήποτε απομακρυσμένο σημείο της Ελλάδας πρέπει να έχει πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας. Ο τομέας της υγείας αποτελεί βασικό πυλώνα της κοινωνικής πολιτικής. Είναι θέμα αυτοδιοικητικό και πρέπει να λυθεί μέσα από την υλοποίηση στοχευμένων πολιτικών