slider, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνεχείς οι μετασεισμοί! Τι λένε οι επιστήμονες  

Συνολικά 49 μετασεισμικές δονήσεις σημειώθηκαν μέχρι τις 6 το πρωί του Σαββάτου από τον ίδιο εστιακό χώρο του σεισμού των 5,1 ρίχτερ στη Μαγούλα. Η μετασεισμική ακολουθία έχει φθίνουσα πορεία και η μεγαλύτερη μετασεισμική δόνηση ήταν 4,3 Ρίχτερ στις 15.13 χθες.

Ο Πρόεδρος του ΟΑΣΠ καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας εμφανίστηκε αρκετά καθησυχαστικός λέγοντας ότι όλα δείχνουν πως η εξέλιξη είναι ομαλή, τονίζοντας  ότι «με ελάχιστη επιφύλαξη, όλα συντείνουν στο ότι ο χθεσινός ήταν ο κύριος σεισμός». Ο κ. Λέκκας , που διανυκτέρευσε στον ΟΑΣΠ,  υπογράμμισε ότι υπάρχει επιφυλακή και πλήρης συντονισμός και συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Η συνεδρίαση της Επιτροπής Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου ολοκληρώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα στα γραφεία του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας στο Ψυχικό.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής καθηγητής Κώστας Μακρόπουλος ανέγνωσε το πόρισμα της Επιτροπής και ανέφερε πως τα μέλη της συγκλίνουν στην άποψη πως η σεισμική δραστηριότητα εξελίσσεται ομαλά. Ο σεισμός, ανέφερε, προήλθε κατά πάσα πιθανότητα από το δυτικό άκρο του ρήγματος της Πάρνηθας που δεν είχε ενεργοποιηθεί στο σεισμό του 1999.