ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνεχίζεται η φωτιά στο Παπίκιο Όρος! Μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής (ΒΙΝΤΕΟ από drone)

Συνεχίζονται, από τις 22 Οκτωβρίου, οι προσπάθειες κατάσβεσης της φωτιάς στο Παπίκιο Όρος στη Ροδόπη, η οποία εξακολουθεί να αποτεφρώνει δασική έκταση.

Η φωτιά στο Παπίκιο Όρος στη Ροδόπη καίει από το Σάββατο 22/10 σε ένα πολύ δύσβατο και επικίνδυνο σημείο. Από την πρώτη στιγμή έγινε αντιληπτό ότι τα οχήματα δεν μπορούν να επιχειρήσουν σε εκείνο το σημείο λόγω του μεγάλου υψόμετρου και της δύσκολη προσέγγισης.

Η όποια κατάσβεση γίνεται από αέρος με ελικόπτερα και αεροπλάνα, ενώ τα πεζοπόρα τμήματα για να προσεγγίσουν το σημείο θέλουν τουλάχιστον τρεις ώρες. Από το βίντεο που τράβηξε ο Ραξής Επιτρόπου και δημοσίευσε στο YouTube η Διοίκηση Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ροδόπης φαίνεται να υπάρχουν παραπάνω από μια εστία φωτιάς, ενώ εύκολα γίνεται αντιληπτό ότι δυστυχώς η όποια επιχείρηση κατάσβεσης μπορεί να γίνει μόνο με την χρήση εναέριων μέσων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Πυροσβεστικού Σώματος, με το μεγαλύτερο τμήμα της περιμέτρου της πυρκαγιάς να έχει ελεγχθεί, στην περιοχή και σήμερα επιχειρούν 320 πυροσβέστες με 31 υδροφόρα οχήματα, 20 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, με τη συνδρομή του Ελληνικού Στρατού και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με μηχανήματα έργου για τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών.