ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνέλαβαν αντιδήμαρχο για ανεξέλεγκτη χωματερή!

Με χειροπέδες βρέθηκε ένας αντιδήμαρχος του δήμου Βόλβης, έπειτα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, σχετικά με ανεξέλεγκτες απορρίψεις αποβλήτων κλαδεμάτων και άλλων στερεών αποβλήτων.

Συγκεκριμένα, αστυνομικοί του Τμήματος Περιβαλλοντικής Προστασίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, προχώρησαν σε τρεις συλλήψεις – δύο οδηγοί φορτηγών, ένας 49χρονος και ένας 46χρονος και ένας 47χρονος αντιδήμαρχος του δήμου Βόλβης- σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της Νομοθεσίας που αφορά στην προστασία του περιβάλλοντος.

Οι δύο οδηγοί εντοπίστηκαν κοντά σε πρώην ΧΥΤΑ που βρίσκεται στον δήμο Βόλβης, να πετάνε ανεξέλεγκτα ογκώδη απόβλητα κλαδεμάτων και άλλων στερεών αποβλήτων (έπιπλα) ενεργώντας κατ’ εντολή του 47χρονου.

Επιπλέον, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, όμοιες απορρίψεις ογκωδών δημοτικών αποβλήτων πραγματοποιήθηκαν στο ίδιο σημείο και στις 29 Μαρτίου από τον 46χρονο για λογαριασμό του ίδιου δήμου, κατ’ εντολή του 47χρονου.

Επίσης προέκυψε ότι, η συγκεκριμένη διαδικασία για τα ογκώδη απόβλητα του δήμου, πραγματοποιούνταν τουλάχιστον τα τελευταία πέντε έτη από 54χρονο (δημοτικός λειτουργός κατά την προηγούμενη δημοτική θητεία), σε δασική περιοχή, που βρίσκεται εντός ενταγμένης ζώνης προστασίας NATURA και σε Ζώνη Προστασίας Εθνικού Πάρκου, ενώ δημιουργήθηκε μια άτυπη χωματερή (Χ.Α.Δ.Α.) από την οποία καλύφθηκε εν μέρει, γειτνιάζων διερχόμενο ρέμα.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.