ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνέλαβαν πανεπιστημιακό γιατρό! Δεν τις έδινε τα αποτελέσματα των εξετάσεων χωρίς «φακελάκι»!

Απαίτησε «φακελάκι» και βρέθηκε με… χειροπέδες ένας πανεπιστημιακός γιατρός στα Ιωάννινα, ο οποίος φέρεται να ζήτησε χρήματα από τη γυναίκα  προκειμένου να της παραδώσει τα αποτελέσματα των εξετάσεων DNA που της είχε κάνει.

Ο γιατρός του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Ιωαννίνων είχε αναλάβει να κάνει τεστ πατρότητας στον αλλοδαπό σύζυγο της νεαρής γυναίκας η οποία ζει σε νησί του Ιονίου, για να βγάλει άδεια παραμονής. Αρχικά, της ζήτησε και πήρε το ποσό των 600 ευρώ. Όταν στη συνέχεια χρειάστηκε να κάνει και η ίδια αντίστοιχες εξειδικευμένες εξετάσεις, σύμφωνα με την καταγγελία της, ο γιατρός της ζήτησε επιπλέον 200 ευρώ. Όμως, δεν είχε μαζί της χρήματα και αποχώρησε.
Η ασθενής απευθύνθηκε στους αστυνομικούς της Ασφάλειας Ιωαννίνων, οι οποίοι την καθοδήγησαν να κλείσει ραντεβού με τον γιατρό και να του δώσει προσημειωμένα χαρτονομίσματα.

Μόλις ο πανεπιστημιακός πήρε το «φακελάκι», επενέβησαν οι αστυνομικοί που τον συνέλαβαν και σχημάτισαν σε βάρος του δικογραφία για δωροληψία υπαλλήλου και παράβαση καθήκοντος, με την οποία οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ η διοίκηση του νοσοκομείου διενεργεί ΕΔΕ.