ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνελήφθει η μητέρα της μικρούλας που περπατούσε μόνη της στο Περιστέρι

Νωρίτερα η αστυνομία είχε αναζητήσει τους γονείς του παιδιού στο διαμέρισμα που μένουν, αλλά δεν βρήκαν κανέναν.

Το 6χρονο κοριτσάκι εντοπίστηκε το γύρω στις 9:30 το πρωί της Τετάρτης (6/10) από έναν ηλικιωμένο άνδρα να περπατάει μόνο του σε κεντρικό δρόμο στο Περιστέρι. Το κοριτσάκι εντοπίστηκε καθαρό και φορούσε παντόφλες, σαν να έφυγε δηλαδή από το σπίτι του και να βγήκε απροστάτευτο στο δρόμο. Επίσης, το παιδάκι μιλούσε μόνο γαλλικά καθώς είναι από το Κονγκό.

Ο ηλικιωμένος άνδρας αρχικά πήγε το παιδί σε σχολικό συγκρότημα της περιοχής, όπου διαθέτει νηπιαγωγείο και δημοτικό, καθώς υπέθεσε ότι θα μπορούσε να έχει διαφύγει από εκεί. Η δασκάλα των Γαλλικών του δημοτικού σχολείου συνεννοήθηκε με το παιδί, του προσφέρθηκε νερό και φαγητό και στη συνέχεια κλήθηκε η αστυνομία. Στο εκπαιδευτικό συγκρότημα έφτασαν άνδρες της ΕΛ.ΑΣ., οι οποίοι παρέλαβαν το παιδί και ζήτησαν από τον ηλικιωμένο άνδρα να τους ακολουθήσει στο αστυνομικό τμήμα και να τους δώσει κατάθεση.

Στη συνέχεια αστυνομικοί πήγαν και στο διαμέρισμα που διαμένει το κοριτσάκι μαζί με τους γονείς του, όπου είναι μετανάστες. Το σπίτι που φιλοξενεί την οικογένεια από το Κονγκό έχει μισθωθεί από κάποια δομή. Οι αστυνομικοί χτύπησαν το κουδούνι αλλά δεν απάντησε κάνεις.

Η γυναίκα κρατείται στο Αστυνομικό Τμήμα Περιστερίου.