ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνελήφθη 36χρονος γιατί προέτρεπε σε εξέγερση μέσω… Twitter!

Από το προφίλ του στο Twitter ένας 37χρονος τους τελευταίους έξι μήνες προέτρεπε τους «ακόλουθους» του «να εξεγερθούμε», «να πάρουμε τα όπλα», «να κατέβουμε στον δρόμο και να τα κάψουμε όπως το 2008».

Δεν γνώριζε ότι τέτοιου είδους φράσεις αποτελούν αδικήματα και συγκεκριμένα πρόκειται για «διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες ή διχόνοια κατ’ εξακολούθηση, μέσω διαδικτύου». Αστυνομικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, βλέποντας την τελευταία του ανάρτηση την περασμένη Τρίτη, έκαναν την σχετική έρευνα και τον συνέλαβαν χθες το απόγευμα στο σπίτι του.

Από την επακόλουθη έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του «ταυτοποιήθηκε προανακριτικά ως διαχειριστής του επίμαχου προφίλ και συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου. Παράλληλα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συσκευή κινητού τηλεφώνου, φορητό μέσο αποθήκευσης (USB flash drive) και 2 σκληροί δίσκοι υπολογιστή».

Σύμφωνα με πληροφορίες, όταν συνελήφθη παραδέχθηκε ότι αυτός τα έγραφε και μιλώντας στους αστυνομικούς φέρεται να είπε μεταξύ άλλων ότι «ήταν βλακεία μου, δεν κατάλαβα ότι θα είχαν επιπτώσεις αυτά που έγραφα, Νόμιζα ότι δεν κάνω κάτι κακό».

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.