ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνελήφθη χασισοκαλλιεργητής στην Κορινθία: Τον συνέλαβαν την ώρα που περιποιούνταν τη… φυτεία του!

Χειροπέδες σε έναν αλλοδαπό την ώρα που ασχολούνταν μα την περιποίηση της μεγάλης φυτείας που καλλιεργούσε σε ορεινή δασώδη περιοχή του Δήμου Βέλου- Βόχας στην Κορινθία, έβαλαν οι αστυνομικοί.

Οι άνδρες της Ασφαλείας Κορίνθου και της Ο.Π.Κ.Ε. έφτασαν στο σημείο στο πλαίσιο της αξιοποίησης στοιχείων, το πρωί του Σαββάτου και δεν άργησαν να εντοπίσουν τους εκχερσωμένους και κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους που ήταν κρυμμένοι μέσα σε πυκνή βλάστηση και σε αυτούς καλλιεργούνταν συνολικά 235 δενδρύλλια κάνναβης ύψους ως 1,70 μέτρου.

Μέσα στην χασισοφυτεία, συνελήφθη επ’ αυτοφώρω ένας 37χρονος αλλοδαπός την ώρα που έκανε καλλιεργητικές εργασίες. Τα δενδρύλλια ξεριζώθηκαν και κατασχέθηκαν, όπως και ο αρδευτικός και καλλιεργητικός εξοπλισμός και ένα κινητό το οποίο βρέθηκε στην κατοχή του καλλιεργητή. Σε βάρος του 37χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για καλλιέργεια ναρκωτικών με σκοπό την διακίνηση και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κορίνθου, ενώ ερευνάται τυχόν εμπλοκή και άλλων ατόμων στην υπόθεση.