ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνελήφθη για υπεξαίρεση 800.000 ο πρόεδρος του Αγιου Κοσμά

silipsi_xeiropedes

Συνελήφθη, έπειτα από ένταλμα του ανακριτή Διαφθοράς, ο πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Νεότητας Αγίου Κοσμά, ο οποίος κατηγορείται για δύο κακουργηματικές πράξεις σε υπόθεση υπεξαίρεσης 800.000 ευρώ από το ταμείο του Κέντρου.

Το ένταλμα του ανακριτή Διαφθοράς Κωνσταντίνου Σαργιώτη, που εκτελέστηκε από την Οικονομική Αστυνομία, αφορά τις κατηγορίες της υπεξαίρεσης κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα σε βάρος Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα που βαρύνουν τον πρόεδρο του Κέντρου Νεότητας Αγίου Κοσμά.

Η δίωξη σε βάρος του ασκήθηκε ύστερα από τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης από την επίκουρη εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς Αγγελική Τριανταφύλλου, η οποία εντόπισε «τρύπα» στα ταμεία του Κέντρου ύψους 800.000 ευρώ.

Από την εισαγγελική έρευνα προέκυψε ότι ο κατηγορούμενος πρόεδρος, που είχε τον διοικητικό έλεγχο του Κέντρου από τον Αύγουστο του 2013 μέχρι τον Αύγουστο του 2014, είχε ιδιοποιηθεί μέσα σε έναν μήνα 800.000 ευρώ από το ταμείο του κέντρου, ενώ θα ερευνηθεί από τον ανακριτή η πιθανότητα να έχει υπεξαιρέσει και άλλα χρηματικά ποσά.

Η υπόθεση απασχόλησε την Δικαιοσύνη μετά από διαχειριστικό έλεγχο που διενεργήθηκε με εντολή του αρμόδιου υφυπουργού για αθλητικά θέματα Γιάννη Ανδριανού, στον οποίο είχαν διαμαρτυρηθεί εργαζόμενοι του Κέντρου τον περασμένο Αύγουστο, καθώς δεν είχαν καταβληθεί δεδουλευμένα τους.

Ο Γιάννης Ανδριανός διέταξε αμέσως έκτακτο διαχειριστικό έλεγχο που διενήργησε το ΣΔΟΕ, ενώ παράλληλα ξεκίνησε με εντολή της επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένης Ράικου, κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για το θέμα.

Ο κατηγορούμενος θα οδηγηθεί ενώπιον του ανακριτή Κωνσταντίνου Σαργιώτη προκειμένου να απολογηθεί για τις κατηγορίες που τον βαρύνουν.