ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνελήφθη με μαχαίρι ο δολοφόνος του 20χρονου Ντουζόν

Συνελήφθη, το μεσημέρι της Παρασκευής, ο 37χρονος Μ. Α., ο οποίος είχε σκοτώσει τον 20χρονο Αυστραλό Ντουζόν Ζαμίτ και είχε τραυματίσει ακόμη δυο άτομα στον επαρχιακό δρόμο που οδηγεί από το Καλαμοπόδι στη Χώρα της Μυκόνου το 2008.

Όπως αναφέρουν «Τα Νέα», αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ εντόπισαν τον 39χρονο να κινείται με μηχανάκι επί της λεωφόρο Βουλιαγμένης στο ύψος της Αργυρούπολης και τον σταμάτησαν για έλεγχο.

Μετά από σωματική έρευνα βρήκαν στην κατοχή του ένα μαχαίρι και ένα μικρό μεταλλικό κλομπ. Ο 37χρονος οδηγήθηκε με τη διαδικασία του αυτοφώρου στο Α.Τ. Αργυρούπολης.

Το αποτρόπαιο έγκλημα είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο. Το βράδυ της Δευτέρας, 28 Ιουνίου 2008, ο συλληφθείς, ο οποίος εργαζόταν εκείνη την εποχή ως πορτιέρης σε γνωστό club και beach bar του νησιού, εξαπέλυσε αναίτια επίθεση εναντίον τετραμελούς παρέας νεαρών Αυστραλών.

Όπως είχε δηλώσει σε παλαιότερη συνέντευξή του για τον 20χρονο Αυστραλό Ντουζόν Ζαμίτ, εκείνη τη μοιραία νύχτα βρέθηκε στο λάθος τόπο τη λάθος στιγμή, νευρίασε και παραφέρθηκε, αλλά δεν είχε σκοπό –όπως δήλωνε– να βάψει τα χέρια του με το αίμα ενός αμούστακου νέου.

Υποστήριζε μάλιστα πως είχε μετανιώσει φρικτά για τη βίαιη δολοφονία, αλλά και για το γεγονός ότι δεν επέδειξε την απαιτούμενη αυτοσυγκράτηση.