ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνελήφθη ο Επαμεινώνδας Κορκονέας – Θα δικαστεί για τέταρτη φορά

Ο Επαμεινώνδας Κορκονέας συνελήφθη, το μεσημέρι της Παρασκευής (14/06), στη Στούπα Μεσσηνίας όπου και διέμενε.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το eleftheriaonline.gr, sε βάρος του πρώην ειδικού φρουρού εκκρεμούσε παραγγελία της Εισαγγελίας Εφετών Λαμίας, προκειμένου να συνεχισθεί η εκτέλεση της απόφασης του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Άμφισσας για τη δολοφονία του 15χρονου – τότε – Αλέξη Γρηγορόπουλου, στις 6 Δεκεμβρίου 2008, στα Εξάρχεια.

Για τέταρτη φορά θα δικαστεί ο πρώην ειδικός φρουρός Επαμεινώνδας Κορκονέας για την υπόθεση της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, που έγινε την 6η Δεκεμβρίου 2008.

Όπως έγινε γνωστό, αναιρέθηκε από τον Άρειο Πάγο η απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου της Λαμίας, ως προς το σκέλος της αναγνώρισης του ελαφρυντικού του σύννομου βίου, κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα να «σπάσουν τα ισόβια», ποινή η οποία είχε επιβληθεί σε πρώτο βαθμό από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Άμφισσας.

Ο Άρειος Πάγος έκανε δεκτή και τη δεύτερη αναίρεση κατά της εφετειακής απόφασης ως προς το ζήτημα της αναγνώρισης του ελαφρυντικού του σύννομου βίου στον Επαμεινώνδα Κορκονέα. Κατά συνέπεια, θα οδηγηθεί εκ νέου, για τέταρτη φορά, ενώπιον των δικαστηρίων τα οποία καλούνται να αποφανθούν για την αναγνώριση ή μη του ελαφρυντικού στο πρόσωπό του.