3 top δεξιά, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, Κορωνοϊός

Συνελήφθη ο γονιός που ξυλοκόπησε καθηγητή για τη μάσκα

Λίγη ώρα μετά την καταγγελία από τον Σύλλογο διδασκόντων του 2ου Γυμνασίου Ελευθερίου Βενιζέλου Χανίων για ξυλοδαρμό καθηγητή από γονέα – αρνητή της μάσκας, η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη του πατέρα.

Συγκεκριμένα, οι διδάσκοντες κατήγγειλαν πως ένας γονέας προχώρησε σε ξυλοδαρμό καθηγητή, όταν ο μαθητής προσπάθησε να εισέλθει στο σχολείο χωρίς να φοράει την απαιτούμενη μάσκα. Ο εκπαιδευτικός, που ήταν στην πόρτα του σχολείου, ζήτησε από τον γονέα να φορέσει μάσκα το παιδί. Ωστόσο, ο γονέας αρνήθηκε και επιτέθηκε στον καθηγητή, με αποτέλεσμα ο εκπαιδευτικός να καταλήξει στο νοσοκομείο.

Ακολουθεί η καταγγελία του Συλλόγου:

«Ο Σύλλογος διδασκόντων του 2ου Γυμνασίου Ελευθερίου Βενιζέλου σήμερα 14/09/2020 καταγγέλλει και καταδικάζει την αναίτια και βίαιη σωματική και λεκτική επίθεση γονέα εναντίον συναδέλφου του σχολείου μας, η οποία έλαβε χώρα στον αύλειο χώρο κατά την προσέλευση των μαθητών για τον αγιασμό. Συνεπεία του άνωθεν συμβάντος, ο συνάδελφος μετέβη στο νοσοκομείο για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Το γεγονός συνέβη λόγω της άρνησης του γονέα να συμμορφωθεί προς τις αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Ο σύλλογος διδασκόντων του σχολείου μας δε θα ανεχθεί τέτοιες βίαιες συμπεριφορές και θα κάνει ό,τι χρειαστεί για να προστατέψει τα μέλη του με κάθε νόμιμο και δίκαιο μέσο».