ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνελήφθη υπάλληλος του Εθνικού Θεάτρου και ο συνεργός του για διακίνηση ναρκωτικών

Υπάλληλος του Εθνικού Θεάτρου μέχρι και πριν από λίγο καιρό ήταν ένα από τα δύο άτομα που συνελήφθησαν από την Δίωξη Ναρκωτικών να έχει στην κατοχή του περισσότερα από τέσσερα κιλά κοκαΐνης αλλά και μεγάλη ποσότητα κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης, γνωστή και ως MDMA. Ξαφνικά όμως ο 34χρονος έφυγε από την δουλειά του, χωρίς κανείς να γνωρίζει τον λόγο.

«Από την έρευνα που κάναμε φαίνεται ότι διακινεί ποσότητες ναρκωτικών τους τελευταίους έξι μήνες και μάλιστα με μεγάλη πελατεία. Κάποιοι από αυτούς ανήκουν στον λεγόμενο καλλιτεχνικό χώρο» λέει στη zougla αξιωματικός που ασχολήθηκε με την υπόθεση. Ο 34χρονος κυκλοφορούσε με άνεση μεταξύ των καλλιτεχνών ενώ φέρεται να «ήταν και θαμώνας της περιοχής των Εξαρχείων με αρκετούς γνωστούς».

Συνεργός του ήταν ένας Αλβανός 33 ετών ο οποίος συνελήφθη να οδηγεί ένα ταξί «εντός του οποίου κατείχε για λογαριασμό του 34χρονου, 3 νάιλον συσκευασίες που περιείχαν ποσότητα κοκαΐνης, με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση σε τρίτους».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσαν οι αξιωματικοί της Δίωξης ναρκωτικών ο 34χρονος πουλούσε αντί 60 και 70 ευρώ το γραμμάριο των ναρκωτικών στους πελάτες του. Ωστόσο, είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι είχε στην κατοχή του περισσότερα από τέσσερα κιλά κοκαΐνης και σχεδόν ενάμιση κιλό κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης. «Για να έχει κάποιος τόσο μεγάλες ποσότητες σημαίνει ότι έχει και μεγάλη οικονομική άνεση ώστε να αγοράσει τα ναρκωτικά» λέει αξιωματικός της Δίωξης Ναρκωτικών.

Στις έρευνες που έγιναν στο σπίτι του 34χρονου στο Ίλιον βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

– ποσότητα κοκαΐνης βάρους 4 κιλών και 410 γραμμαρίων
– ποσότητα κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης (MDMA) βάρους 1.455 γραμμαρίων
– ένα Δ.Χ.Ε. αυτοκίνητο (ταξί)
– το χρηματικό ποσό των 675 ευρώ
– 2 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας
– 5 κινητά τηλέφωνα

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα ενώ όπως διαπιστώθηκε δεν είχαν απασχολήσει ποτέ στο παρελθόν τις διωκτικές αρχές.