ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνελήφθησαν δύο 17χρονοι για ληστεία σε φαρμακείο

Συνελήφθησαν χθες (13/3) στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, στην Ηλιούπολη, από αστυνομικούς της Ομάδα ΔΙΑΣ, δύο 17χρονοι, με τις κατηγορίες -κατά περίπτωση- για ληστεία κατά συναυτουργία και για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και περί φωτοβολίδων και βεγγαλικών.

Ειδικότερα, λίγο πριν τη σύλληψή τους, οι κατηγορούμενοι φορώντας χειρουργικές μάσκες, εισήλθαν σε φαρμακείο στην Ηλιούπολη και με την απειλή όπλου ακινητοποίησαν δύο υπαλλήλους, αφαίρεσαν χρηματικό ποσό από το ταμείο και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.
Στο σημείο έσπευσαν άμεσα αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙΑΣ, που περιπολούσαν στην περιοχή, που μετά από έρευνες εντόπισαν τον έναν από τους δύο 17χρονους που βρισκόταν σε πλατεία μαζί με άλλους 7 ανήλικους, τον οδήγησαν στο Τμήμα Ασφάλειας Ηλιούπολης, όπου ταυτοποιήθηκε ως δράστης της ληστείας στο φαρμακείο, υπογραμμίστηκε στο ΑΠΕ ΜΠΕ.

Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πιστόλι ρέπλικα, φωτοβολίδα και χρηματικό ποσό.

Από την έρευνα που ακολούθησε από το Τμήμα Ασφάλειας Ηλιούπολης και έπειτα από συνδυαστική αξιοποίηση πληροφοριακών στοιχείων και αποδεικτικών μέσων επετεύχθη η ταυτοποίηση και του δεύτερου 17χρονου που συμμετείχε στη ληστεία, ο οποίος και συνελήφθη.

Επιπλέον, σε βάρος των συλληφθέντων είχε σχηματισθεί δικογραφία για συμμετοχή τους σε εγκληματική ομάδα που διέπραττε ληστείες σε βάρος ανηλίκων σε περιοχές της Αργυρούπολης, Παλαιού Φαλήρου και Δάφνης.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για τη συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες υποθέσεις.