ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνελήφθησαν δύο άντρες στην Καρδίτσα – Τι μετέφεραν με το αυτοκίνητό τους

Δύο Έλληνες μετέφεραν, για να πουλήσουν στην ευρύτερη περιοχή του Μουζακίου Καρδίτσας ποσότητες αδασμολόγητου καπνού, αλλά έπεσαν σε μπλόκο ελέγχων που είχαν στήσει αστυνομικοί του τοπικού τμήματος και βρέθηκαν με χειροπέδες.

Κατά τον έλεγχο που έκαναν στο εσωτερικό του Ι.Χ. αυτοκινήτου που επέβαιναν οι δράστες, οι αστυνομικοί βρήκαν έναν σάκο στον οποίο υπήρχαν δέκα σακούλες με κομμένο καπνό συνολικού βάρους δέκα κιλών και 205 γραμμαρίων χωρίς την ειδική ταινία του φόρου κατανάλωσης και τους πέρασαν χειροπέδες, ενώ κατέσχεσαν και 805 ευρώ που βρέθηκαν στην κατοχή τους.

Στη συνέχεια, δόθηκε παραγγελία στους αστυνομικούς του τμήματος Γεωργίου Καραϊσκάκη να ερευνήσουν τα σπίτια των δραστών σε περιοχή της Άρτας και εκείνοι βρήκαν σε ένα από αυτά άλλες δυο συσκευασίες με κομμένο αφορολόγητο καπνό συνολικού βάρους 700 γραμμαρίων, μια πλαστική συσκευή γόμωσης τσιγαροσωλήνων, ένα χάρτινο κουτί με 57 κενούς τσιγαροσωλήνες και ένα δίκαννο κυνηγετικό όπλο.

Σε βάρος των δυο ανδρών σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα κατά συναυτουργία και παράνομη οπλοκατοχή κατά περίπτωση, με την οποία οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καρδίτσας.