ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνελήφθησαν Κούρδοι στο Π. Φάληρο – Βρίσκονται στη λίστα της τουρκικής Interpol

Δύο Κούρδοι που ήταν χαρακτηρισμένοι από την τουρκική Interpol ως άτομα «ειδικού ενδιαφέροντος» συνελήφθησαν από την Αστυνομία το απόγευμα της Τετάρτης στο Παλαιό Φάληρο.

Τα άτομα αυτά κινούνταν στη λεωφόρο Ποσειδώνος, όπου αστυνομικοί τα έκριναν ύποπτα και επιχείρησαν να τα ελέγξουν. Εκείνοι αντιστάθηκαν και προσπάθησαν να διαφύγουν. Οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. τους οδήγησαν τελικά στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα, όπου οι δύο Κούρδοι τήρησαν αρνητική στάση απέναντι στους αστυνομικούς. Φέρονται να μην απαντούσαν στις ερωτήσεις των αστυνομικών και να μη συναινούν στη δακτυλοσκόπησή τους.

Τελικά, σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για αντίσταση κατά της αρχής, άρνηση δακτυλοσκόπησης και απόπειρα φθοράς δημόσιας περιουσίας. Όλα τα αδικήματα αφορούν στη στάση που κράτησαν εντός του Τμήματος απέναντι στους αστυνομικούς.

Σήμερα Πέμπτη οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα, ο οποίος όρισε τακτική δικάσιμο για τις 19 Νοεμβρίου 2019. Μέχρι τότε οι δύο άντρες θα είναι ελεύθεροι.

Για τη σύλληψή τους ενημερώθηκε η Αντιτρομοκρατική και η ΕΥΠ, καθώς από τον έλεγχο που έγινε προέκυψε ότι τα ονόματά τους περιλαμβάνονται σε λίστα της τουρκικής Interpol. Πρόκειται για άτομα, δηλαδή, που βρίσκονται υπό επιτήρηση από τις τουρκικές Αρχές. Ουσιαστικά, σε βάρος τους υπήρχε το μέτρο της αναγγελίας σε περίπτωση εντοπισμού τους στην Ευρώπη.

Στην Ελλάδα, όπως και στα υπόλοιπα κράτη της Ε.Ε., τα άτομα αυτά χαρακτηρίζονται ως πρόσωπα «ειδικού ελέγχου». Αρμόδιες πηγές τονίζουν πάντως ότι η Τουρκία έχει «παραγεμίσει» τις λίστες με τα άτομα «ειδικού ελέγχου» και έχει σχηματίσει «υπετροφικές» λίστες με υπόπτους. Έτσι, δεν σημαίνει ότι όποιος περιλαμβάνεται σε μία τέτοια λίστα είναι επικίνδυνος.