ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Τσίμπησαν» τους «εισπράκτορες» σπείρας απατεώνων στη Δράμα

Τους εισπράκτορες κυκλώματος απατεώνων στη Δράμα, που τρομοκρατούν ανυποψίαστους πολίτες με το πρόσχημα της εμπλοκής συγγενών τους σε τροχαίο ατύχημα, συνέλαβαν, σε οικισμό της Δράμας, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας.

Όλα ξεκίνησαν όταν ένας άγνωστος επικοινώνησε τηλεφωνικά με έναν κάτοικο του οικισμού παριστάνοντας τον αστυνομικό και του ζήτησε ένα μεγάλο χρηματικό ποσό, δήθεν για αποφύγει τις νομικές ευθύνες το παιδί του που είχε προκαλέσει θανατηφόρο τροχαίο. Το υποψήφιο θύμα προσποιήθηκε ότι συμφώνησε να πληρώσει, αλλά ειδοποίησε τις αρχές και αμέσως τέθηκε σε εφαρμογή επιχείρηση με την συνδρομή αστυνομικών του τμήματος Κάτω Νευροκοπίου και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ..

Όταν εμφανίστηκαν οι «εισπράκτορες» και ο ένας παρέλαβε τα χρήματα από το προκαθορισμένο σημείο, συνελήφθη μαζί με τον συνεργό του που τον περίμενε σε κοντινή απόσταση επιτηρώντας τον χώρο και κατασχέθηκαν το Ι.Χ. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν και δύο κινητά τηλέφωνα.

Οι δράστες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας κατηγορούμενοι για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και απόπειρα απάτης, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται για την ταυτοποίηση των συνεργών τους και την εξιχνίαση τυχόν άλλων παρόμοιων περιπτώσεων.