ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνελήφθησαν οι τρεις κακοποιοί που επιτέθηκαν σε ηλικιωμένη μέσα στο σπίτι της!

Χειροπέδες έβαλαν οι αστυνομικοί σε τρεις άντρες, που είχαν εισβάλει στο σπίτι 79χρονης γυναίκας στην Ηλεία, την ακινητοποίησαν αρπάζοντάς την από το λαιμό και της άρπαξαν 13.000 ευρώ

Το αυτοκίνητο που είχαν κλέψει από την Γαστούνη την περασμένη Τετάρτη και το χρησιμοποίησαν τα ξημερώματα της Πέμπτης για να ληστέψουν την ηλικιωμένη  μέσα στο σπίτι της στη Βουλιαγμένη της Πηνείας, αποκάλυψε τα στοιχεία των τριών ληστών που το εγκατέλειψαν μετά την ληστεία και…. αγόρασαν άλλο!
Το κλεμμένο αυτοκίνητο βρέθηκε σε περιοχή της Γαστούνης και η Σήμανση το έκανε φύλλο και φτερό, με αποτέλεσμα να προκύψει ότι οι δράστες ήταν τρεις Έλληνες ηλικίας 37, 30 και 48 χρόνων. Με μια αστραπιαία επιχείρηση αστυνομικών της Ασφαλείας Ήλιδας, με τη συνδρομή της Ο.Π.Κ.Ε. Πύργου και του τμήματος Πηνειού, συνελήφθησαν και οι τρεις το πρωί της Δευτέρας στα Καβάσιλα Ηλείας.
Οι τρεις κακοποιοί είχαν φτάσει με το κλεμμένο όχημα στον οικισμό Μαραγκέικα, είχαν εισβάλει στο σπίτι της 79χρονης γυναίκας, την ακινητοποίησαν αρπάζοντάς την από το λαιμό και της άρπαξαν 13.000 ευρώ, μια χρυσή αλυσίδα με σταυρό, μια τηλεόραση και ένα κινητό. Όταν έκαναν έρευνες στα σπίτια τους, οι αστυνομικοί βρήκαν μόνο 1.770 ευρώ, την τηλεόραση και την χρυσή αλυσίδα και τα επέστρεψαν στην ηλικιωμένη.
Όπως προέκυψε, με τα υπόλοιπα χρήματα οι δράστες είχαν αγοράσει ένα αυτοκίνητο, το οποίο βέβαια κατασχέθηκε.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία σε βαθμό κακουργήματος, κλοπή, παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά και μη έκδοση δελτίου αστυνομικής ταυτότητας κατά περίπτωση –καθώς βρέθηκαν πάνω τους δυο ναρκωτικά χάπια- και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας.