slider, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, Κορωνοϊός

Συνθήκες «πολέμου» στα νοσοκομεία της Αττικής! Διασωληνώνουν και εκτός ΜΕΘ!

Οι διασωληνωμένοι έσπασαν την Τρίτη το «φράγμα» των 600, που είχε τεθεί ως ορόσημο από τους ειδικούς παραπέμποντας στον αντίστοιχο αριθμό του περασμένου Νοεμβρίου, και έφτασαν τους 605 από 564 σε μία ημέρα.

Δυστυχώς, όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, αποτελούν τον πιο «σκληρό» αλλά αξιόπιστο δείκτη τόσο για την ανοδική πορεία της επιδημίας αλλά και για την περαιτέρω πίεση που θα ασκηθεί στο ΕΣΥ τις επόμενες 20 με 25 ημέρες.

Μόλις μια εβδομάδα πριν, στις 9 Μαρτίου, οι διασωληνωμένοι δεν ξεπερνούσαν τους 500, ενώ σήμερα φτάνουν στα επίπεδα της 26ης Νοεμβρίου 2020, όταν υπήρχαν 608 διασωληνωμένοι και η επέλαση του δεύτερου κύματος συνεχίστηκε μέχρι και τον Ιανουάριο.

Το 60% των ασθενών με μηχανική υποστήριξη της αναπνοής λόγω των σοβαρών επιπλοκών του κορωνοϊού, νοσηλεύονται στην Αττική και συγκεκριμένα οι 374 από τους 606.

Στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» έγιναν 57 εισαγωγές με κορωνοϊό, υπάρχουν ασθενείς διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ και ο διευθυντής του ακτινολογικού του νοσοκομείου μιλώντας στην «Ώρα Ελλάδος» τόνισε πως 30 χρόνια δεν έχει ζήσει τέτοιες «συνθήκες πολέμου».

Δείτε όσα είπε στο OPEN