3 top δεξιά, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύντροφος της οικιακής βοηθού ο δράστης της διάρρηξης-μαμούθ στη Νέα Ερυθραία (ΒΙΝΤΕΟ)

Την απόλυτη εμπιστοσύνη που είχαν στο πρόσωπο της οι εργοδότες της, στο σπίτι των οποίων δούλευε ως οικιακή βοηθός, στη Νέα Ερυθραία,  εκμεταλλεύτηκε 39χρονη Γεωργιανή, στήνοντας με τους δύο συνεργούς της, την κλοπή που σημειώθηκε στις 23 Μαρτίου 2025.

Την ημέρα που ο επίσης Γεωργιανός συνεργός της με τον οποίο διατηρούσε και ερωτική σχέση, κατάφερε να μπει στο σπίτι, εκείνη απουσίαζε καθώς είχε πάει στη μητέρα του ιδιοκτήτη για να κάνει και εκεί δουλειές, κάτι που συνήθιζε.

Ο 42χρονος Γεωργιανός, αφού έψαξε τους χώρους του σαλονιού και της κρεβατοκάμαρας, άρπαξε διάφορα ασημικά σερβίτσια, χρυσαφικά κοσμήματα, ρολόγια και ηλεκτρονικές συσκευές, μεγάλη αξία περίπου 200.000 και στη συνέχεια διέφυγε. Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, απ’ έξω τον περίμενε ο 39χρονος συνεργός του από τη Γεωργία, με ταξί.

Οι αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης δίωξης και εξιχνίασης εγκλημάτων βορειοανατολικής αττικής, μέσα από την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, μπόρεσαν να ταυτοποιήσουν τις επαφές της 39χρονης, με τον 42χρονο και από εκεί να ξεδιπλώσουν το κουβάρι.

Σε βάρος και των τριών εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης, και συνελήφθησαν. Συγκεκριμένα στις 30 Ιουνίου, ο 42χρονος εντοπίστηκε στην Πλατεία Βάθη και ο 39χρονος στην Αστυπάλαια. Η οικιακή βοηθός είχε εντοπίσει στην περιοχή των Πατησίων μερικές ημέρες νωρίτερα, στις 17 Ιουνίου και είχε συγκεντρωθεί για διοικητική απέλαση, ενώ συνελήφθη και για την κλοπή.

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA