ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ κατηγορούν την κυβέρνηση για τις δύο μαφιόζικες δολοφονίες: «Νόμος Άγριας Δύσης» – «Σιέστα και σομπρέρο»!

Για νόμο Αγριας Δύσης στην κοινωνία κάνει λόγο ο τομεάρχης Προστασία του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Σπίρτζης σε ανακοίνωσή του για τις δύο δολοφονίες σε 24 ώρες ανθρώπων της νύχτας.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

«Το απόγευμα της Κυριακής δολοφόνησαν θαμώνα καφετέριας στα Σεπόλια, το πρωί της Δευτέρας γάζωσαν με σφαίρες και άφησαν νεκρό πυγμάχο έξω από γυμναστικό σύλλογο στη Βάρη. Οι μαφιόζικες εκτελέσεις έχουν γίνει μια καθημερινή είδηση στη χώρα επί κυβέρνησης Μητσοτάκη με τους πολίτες να βιώνουν τον τρόμο από τον ατελείωτο κύκλο του αίματος.

Ενώ γίνονται δολοφονίες, πλέον ανά δωδεκάωρο, το επιτελικό μπάχαλο Μητσοτάκη έχει το μυαλό του να κάνει προσλήψεις αστυνομικών για να τοποθετηθούν στα ακόμη κλειστά πανεπιστημιακά ιδρύματα.

Η παντελής απουσία της ΕΛΑΣ και η έλλειψη στοιχειώδους σχεδίου για την αντιμετώπιση της βαριάς εγκληματικότητας έχει αποθρασύνει τις συμμορίες του οργανωμένου εγκλήματος και της νύχτας σε τέτοιο βαθμό ώστε να εκτελούνται διαρκώς συμβόλαια θανάτου υπό το φως του ήλιου, μπροστά σε ανυποψίαστους πολίτες και μικρά παιδιά.

Η μη εξιχνίαση μιας έστω δολοφονίας, γεννά πλέον μεγάλα ερωτηματικά για τις υπηρεσίες της ΕΛΑΣ, την λειτουργία, τις εντολές και τη στάση τους.

Ελάχιστα απασχολούν όλα αυτά το επιτελικό κράτος Μητσοτάκη. Οι σφαίρες πέφτουν βροχή και στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ασχολούνται με την προκήρυξη για την (υπερ)στελέχωση του νέου σώματος της πανεπιστημιακής αστυνομίας.

Χρησιμοποιούν συνειδητά εδώ και δύο χρόνια την αστυνομία ως μέσο επιβολής του πολιτικού τους σχεδίου ελέγχου, της τρομοκράτησης της κοινωνίας. Αποτέλεσμα η ΕΛΑΣ να έχει αποδιοργανωθεί πλήρως και να έχει καταστεί ανίκανη να επιτελέσει το βασικό της ρόλο που είναι η καταπολέμηση του εγκλήματος, η διασφάλιση της κοινωνικής ειρήνης και η προστασία της ασφάλειας των πολιτών.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση Μητσοτάκη και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να αλλάξει άμεσα πολιτική και επιχειρησιακή κατεύθυνση.

Η ελληνική κοινωνία δεν μπορεί να συνεχίσει να βιώνει τον τρόμο της δράσης συμμοριών και δολοφόνων.

Η εικόνα της χώρας έχει πληγεί ανεπανόρθωτα.

Το έργο του επιτελικού κράτους Μητσοτάκη: Νόμος Άγριας Δύσης στην κοινωνία και Τάξη στη νεολαία και στους κοινωνικούς αγώνες, η καθημερινή ανασφάλεια των πολιτών αποτελεί βαθιά πληγή για τη δημοκρατία μας».

ΚΙΝΑΛ

Σε ανάλογο μήκος κύματος και η ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ.

«Οι στυγερές δολοφονίες στα Σεπόλια και στη Βάρη, ήλθαν πολύ γρήγορα να μας θυμίζουν ότι η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας για το έγκλημα έχει αποτύχει.

Η ανεξέλεγκτη και επιπλέον ασταμάτητη δράση εγκληματικών οργανώσεων, που οργώνουν το λεκανοπέδιο και τα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας δολοφονώντας αδιακρίτως, βαραίνει την κυβέρνηση και αναδεικνύει τις τεράστιες ευθύνες της.

Με τα αστυνομικά τμήματα και τα τμήματα ασφαλείας υποστελεχωμένα και χωρίς σχέδια επιχειρησιακής δράσης κατά του οργανωμένου εγκλήματος, η χώρα εμφανίζεται ως ξέφραγο αμπέλι για τις συμμορίες.

Αυτό αποδεικνύει και η επιλογή της ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να χρησιμοποιήσει λατινοαμερικάνικες τακτικές για να μην εμπλακεί σε «ενοχλητικές φασαρίες».

Σιέστα και σομπρέρο. Δεν ακούει, δεν βλέπει, δεν ενεργεί. Και αφήνει τους πολίτες απροστάτευτους, με το φόβο του εγκλήματος να διαχέεται παντού.

Ενώ αναλώνεται επικοινωνιακά στο να κυνηγά μόνο τις συναθροίσεις και τις πολιτικές διαμαρτυρίες ή να καταθέτει «απόρρητους» φακέλους στον Άρειο Πάγο, με τις κάμερες ανοικτές και τους φακέλους ανά χείρας.

Ας ξυπνήσουν τώρα στην κυβέρνηση και ας παρουσιάσουν μέσα στον Ιούνιο ένα συνεκτικό σχέδιο αντιμετώπισης του οργανωμένου εγκλήματος, λαμβάνοντας υπόψη όσες προτάσεις ανακοινώσαμε ως Κίνημα Αλλαγής πριν λίγες μέρες, για την εμπέδωση μιας ουσιαστικής ασφάλειας για τον πολίτη».