ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συρμός του προαστιακού ξεκίνησε για το αεροδρόμιο και κατέληξε στα Άνω Λιόσια!

Άλλο ένα επεισόδιο στον μακρύ κατάλογο των τραγικών λαθών και αστοχιών στο σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας προστέθηκε την Παρασκευή.

Έντρομοι οι επιβάτες του συρμού του σιδηροδρομικού δικτύου είδαν αιφνιδίως από τα παράθυρα του τρένου να εισέρχονται στον σταθμό των Άνω Λιοσίων ενώ κανονικά κατευθύνονταν προς το αεροδρόμιο. Από λάθος των κλειδούχων, του οδηγού, ή του οποιοδήποτε αρμοδίου η αμαξοστοιχία πέρασε σε λάθος ράγες και κατέληξε στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση. Ευτυχώς, δεν έγινε κάποιο ατύχημα ή ακόμα περισσότερο κάποιο δυστύχημα. Με λίγα λόγια ευτυχώς δεν ερχόταν άλλη αμαξοστοιχία από την αντίθετη κατεύθυνση. Όλα αυτά εν έτει 2023 και εντός Αττικής.

Μαθαίνουμε επίσης, πως οι επιβάτες δεν ενημερώθηκαν ποτέ επίσημα και ολοκληρωμένα για το τι ακριβώς συνέβη. Τους ανακοινώθηκε απλώς στα Άνω Λιόσια πως από λάθος βρίσκονταν εκεί και πως το τρένο που τους μετέφερε θα τους μετέφερε τελικά στο αεροδρόμιο που ηταν και ο τελικός προορισμός τους. Όμως ως εκ θαυματος το τρένο δεν ξεκίνησε ποτέ. Αντιθέτως σε κάποια άλλη στιγμή ενημερώθηκαν οι επιβάτες ότι έπρεπε να αποβιβαστούν και να περάσουν στην απέναντι αποβάθρα για πάρουν άλλον συρμό που θα μετέφερε στο αεροδρόμιο. Φανταστείτε κάποιος από αυτούς να ταξίδευε με αεροπλάνο στο χρονικο διάστημα που συνέβη ολη αυτή η κωμικοτραγική ιστορία. Τελικά, ως φαίνεται, υπήρξε και ανακοίνωση των συνδικαλιστών του ΟΣΕ σύμφωνα με την οποια υπήρχε πρόβλημα στην τηλεδιοίκηση του σιδηροδρομικού δικτύου Αττικής με αποτέλεσμα ενσυνειδήτως να οδηγηθεί ο συρμός στα Άνω Λιόσια. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας δια της οποίας να εξηγείται σαφώς και πειστικώς πώς συνέβη κάτι τέτοιο. Αν δεν δοθούν οι πρέπουσες απαντήσεις τότε είναι πολύ πιθανό να θρηνήσουμε κι άλλα θύματα στο σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας.

zougla.gr