ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύσκεψη για τη στήριξη των πλημμυροπαθών – Από αύριο οι αιτήσεις για τις αποζημιώσεις

aytokinita3

Σύσκεψη με θέμα την παροχή στήριξης σε πληγέντες της πρόσφατης θεομηνίας στην Αττική πραγματοποιείται στο υπουργείο Εργασίας, υπό τον υφυπουργό Βασίλη Κεγκέρογλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, παρόντες είναι η γ.γ. Πρόνοιας Φ. Μπέκου, εκπρόσωποι των ΟΤΑ Δυτικής Αττικής, μεταξύ των οποίων, ο δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος, αντιδήμαρχοι των δήμων Αγίου Ιωάννου Ρέντη και Φυλής, καθώς και ο γενικός γραμματέας του δήμου Πειραιά.

Στην ευθύνη του υπουργείου Εργασίας υπάγεται ο τομέας της Κοινωνικής Πρόνοιας, ο οποίος εκτός των άλλων διαχειρίζεται προγράμματα για την παροχή βοήθειας και υποστήριξης σε θύματα φυσικών και άλλων καταστροφών.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Κονδύλι για όσους επλήγησαν 

Σύμφωνα με τις χθεσινές ανακοινώσεις του πρωθυπουργού περιμένουμε και το κονδύλι για την άμεση στήριξη των ανθρώπων που επλήγησαν από την θεομηνία. Περιμένουμε τις επίσημες πλέον ανακοινώσεις.

Από αύριο οι αιτήσεις για αποζημιώσεις

Από αύριο, Δευτέρα ξεκινά η καταγραφή των ζημιών που υπέστησαν οι επιχειρήσεις της Αττικής από τις πλημμύρες της Παρασκευής.

Πρέπει να προηγηθεί η υποβολή αίτησης αποζημίωσης από τους επιχειρηματίες των επιχειρηματιών στην αυτοτελή δ/νση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής ( Συγγρού 15-17, Τ.Κ. 11547, τηλ. επικοινωνίας 2132063663 και 2132063655).

Εν τω μεταξύ, μέχρι αύριο η περιφέρεια αναμένεται να ολοκληρώσει τον σχεδιασμό των χαρτών με τις πληγείσες από την πλημμύρα περιοχές και να συντάξει τις τεχνικές εκθέσεις που θα διαβιβασθούν στην αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, ώστε να εκδοθεί η απόφαση οριοθέτησής του, προκειμένου να αποζημιωθούν οι πλημμυροπαθείς ιδιώτες.