ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύσκεψη στο ΓΕΕΘΑ για την επαναφορά στην κανονικότητα

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος πραγματοποίησε σύσκεψη με τη συμμετοχή των Αρχηγών των Γενικών Επιτελείων Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας, καθώς και των Διευθυντών Υγειονομικού του ΓΕΕΘΑ και των Κλάδων των Ενόπλων Δυάμεων (ΕΔ), όπου αποτιμήθηκαν και αξιολογήθηκαν τα μέχρι στιγμής ληφθέντα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας στις ΕΔ.

Γράφει ο Κώστας Αττίας

Οι Ένοπλες Δυνάμεις πρέπει να δώσουν την μάχη να μείνουν αλώβητες από τον κορωνοϊό, επειδή μόνο έτσι μπορούν να κρατήσουν όρθια την χώρα απέναντι στις διαρκείς και καθημερινές απειλές της Τουρκίας, αλλά και σε κάθε αιφνιδιαστική κίνηση του Ερντογάν.

Ταυτόχρονα όμως δεν μπορεί να αγνοηθεί το γεγονός πως ο κορωνοϊός έχει δημιουργήσει σοβαρά ζητήματα τα οποία πρέπει να επιλυθούν για να επιστρέψει και στις ΕΔ η κανονικότητα.

Έτσι στο ΓΕΕΘΑ έγινε ευρεία σύσκεψη, αναλύθηκαν όλα τα δεδομένα και οι πιθανοί κίνδυνοι από βιαστικές κινήσεις και αποφασίστηκε η παράταση της ισχύος του συνόλου των ήδη ληφθέντων μέτρων μέχρι την 4η Μαΐου 2020 ενώ συζητήθηκε λεπτομερώς και ο «οδικός χάρτης» για την σταδιακή απόσυρση των μέτρων που θα γίνεται πάντα σε συγχρονισμό με τις αποφάσεις των ειδικών για την υπόλοιπη χώρα.