ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ακατάλληλα πάνω από 1.000 πέτρινα κτίσματα στην Κρήτη -Στο νησί κλιμάκιο μηχανικών του υπουργείου Υποδομών

Περισσότερα από 1.000 –κυρίως πέτρινα- κτίσματα στο Αρκαλοχώρι και τις όμορες περιοχές κρίνονται ακατάλληλα, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, μετά από τα 5,8 ρίχτερ που χτύπησαν σήμερα το πρωί την Κρήτη.

Σύμφωνα με το neakriti.gr οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγω για τεράστιες φθορές και ρωγμές σε περισσότερα από 1.000 πέτρινα κτίσματα, καθώς επίσης και ζημιές σε δίκτυα υποδομών και ύδρευσης.
Στο μεταξύ, κλιμάκιο 20 μηχανικών της γενικής Διεύθυνσης του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών μετέβη στην περιοχή του Ηρακλείου για να συνδράμει στη σχεδίαση των ενεργειών αντιμετώπισης των συνεπειών από τον σεισμό, με εντολή του Yπουργού Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστα Καραμανλή και του Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιου για τις Υποδομές, κ. Γιώργου Καραγιάννη.

Το κλιμάκιο των μηχανικών θα ξεκινήσει άμεσα ελέγχους στα κτήρια και στις υποδομές για να γίνει η αποτίμηση των ζημιών. Παράλληλα το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών μαζί με τον Δήμο Μίνωα – Πεδιάδας θα δημιουργήσει συντονιστικό κέντρο για τη διευκόλυνση των διαδικασιών των αυτοψιών και την καλύτερη ενημέρωση και εξυπηρέτηση των πολιτών που επλήγησαν από τον ισχυρό σεισμό.