3 top δεξιά, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τα δρομολόγια και οι προκλητικές επιδείξεις των διακινητών στον Έβρο! Βίντεο-ντοκουμέντο!

Η πτώση της στάθμης του νερού στον ποταμό Έβρο, ανοίγει την όρεξη των κυκλωμάτων που θησαυρίζουν διακινώντας μετανάστες.

Βίντεο αποκαλύπτει καρέ – καρέ, τη δράση των δουλεμπόρων, που ζητούν έως και 4.500 ευρώ από τον κάθε μετανάστη, υποσχόμενοι ότι θα τον μεταφέρουν στην Αθήνα, αλλά και 1.200 ευρώ, για να εκδώσουν ένα πλαστό Διαβατήριο.

Στο αποκαλυπτικό βίντεο, δουλέμπορος κάνει επίδειξη των κερδών του βιντεοσκοπώντας μία τσάντα γεμάτη από «τούβλα» χαρτονομισμάτων, τα οποία εισέπραξε από απελπισμένους πρόσφυγες και μετανάστες για να τους μεταφέρει στην Ελλάδα.

Την ίδια ημέρα, στις 24 Απριλίου, ο ίδιος διακινητής ανεβάζει βίντεο με δεκάδες ανθρώπους να αποβιβάζονται από το αυτοκίνητό του για να συνεχίσουν με τα πόδια το ταξίδι προς τα ελληνικά σύνορα στον Έβρο.

Τα βίντεο – ντοκουμέντο αποτυπώνουν καρέ-καρέ τα δρομολόγια των κυκλωμάτων.

Όταν φτάσουν σε ελληνικό έδαφος, τα μέλη των κυκλωμάτων τους περιμένουν σε δασώδεις περιοχές με κλεμμένα αυτοκίνητα και τους μεταφέρουν προς την ενδοχώρα.

Χαρακτηριστικό είναι το βίντεο με τους μετανάστες που είναι στοιβαγμένοι σε πορτμπαγκάζ αλλά και με τη γυναίκα που σκύβει για να μην γίνει αντιληπτή από κάποιο μπλόκο της Αστυνομίας.

Δείτε το ρεπορτάζ της ΕΡΤ