3 top δεξιά, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, Κορωνοϊός

Τα δυο μέτρα που δεν «έπιασαν» και καταργούνται! Το χρονοδιάγραμμα μέχρι το ολικό «ξεκλείδωμα»

Σε αυτό που φαίνεται να συμφωνούν οι περισσότεροι ειδικοί είναι ότι υπάρχουν μέτρα που δεν αποδίδουν όπως ήταν σχεδιασμένο και μια χαλάρωση θα έχει θετικά αποτελέσματα.

Πρόκειται για το ωράριο κυκλοφορίας τα Σαββατοκύριακα και η απαγόρευση της μετακίνησης εκτός δήμου για βόλτα η άθληση.

Ειδικά από την στιγμή που ο καιρός βελτιώνεται και μεγαλώνει η μέρα, η παρουσία σε εξωτερικούς χώρους με μέτρα και αποστάσεις κρίνεται θετικά και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα υπάρξουν αλλαγές από το προσεχές Σάββατο.

Τα κομμωτήρια θεωρείται βέβαιο ότι θα ανοίξουν αφού αυτό θα γίνεται με κανόνες υγιεινής και ραντεβού όπως το απέδειξαν οι επαγγελματίες του χώρου και τις προηγούμενες φορές που επαναλειτούργησε η αγορά.

Επίσης, είναι ανοικτό το ενδεχόμενο να ανοίξουν άμεσα οι αρχαιολογικοί χώροι.

Ερωτηματικό παραμένει σε τι βάθος θα μπορέσουν ή θα ρισκάρουν τα μέλη της επιτροπής εμπειρογνωμόνων να δώσουν έναν οδικό χάρτη για την επαναλειτουργία λιανεμπορίου, σχολείων και εστίασης.

Τις προηγούμενες ημέρες υπήρχαν πληροφορίες για έναν σχεδιασμό της κυβέρνησης που προβλέπει άνοιγμα λιανεμπορίου στις 29 Μαρτίου και σχολείων στις 5 Απριλίου με την εστίαση να ακολουθεί μετά τις 15 του μήνα.

Σταδιακά και ως τα τέλη Απριλίου, η κυβέρνηση εκτιμά ότι θα έχει πετύχει το άνοιγμα όλων των δραστηριοτήτων και των μετακινήσεων από νομό σε νομό. Προϋπόθεση να έχουν «αποσυμπιεστεί» τα νοσοκομεία και να έχει χτιστεί ένα σημαντικό τείχος ανοσίας του πληθυσμού με τον εμβολιασμό.