slider, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, Κορωνοϊός

Τα δύο σενάρια για το άνοιγμα των σχολείων

Δύο είναι τα επικρατέστερα σενάρια για την επαναλειτουργία των σχολείων τα οποία αναμένεται να τεθούν στο τραπέζι των συζητήσεων τις επόμενες ώρες.

Πρώτον, παράταση των σχολικών διακοπών για μία ή δύο εβδομάδες και επανέναρξη των μαθημάτων στις 17 ή 24 Ιανουαρίου και δεύτερον, επαναλειτουργία των σχολείων κανονικά στις 10 Ιανουαρίου αλλά με νέα υγειονομικά πρωτόκολλα και μέτρα.

Στην περίπτωση πάντως που οι ειδικοί αποφασίσουν παράταση των διακοπών κατά μία ή δυο εβδομάδες, δεν αποκλείεται να εξεταστεί το ενδεχόμενο  επιμήκυνσης του σχολικού έτους το καλοκαίρι, κάτι βεβαίως που δεν επιθυμούν οι εκπαιδευτικοί.

Επικρατέστερο εμφανίζεται  το άνοιγμα των σχολείων στις 10 Ιανουαρίου, αλλά με νέα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Στην περίπτωση αυτή, ανάμεσα στα νέα μέτρα που αναμένεται να εξεταστούν από τους ειδικούς είναι η αύξηση της συχνότητας των self test, ίσως ανά δεύτερη μέρα, από δυο φορές την εβδομάδα που ίσχυε μέχρι σήμερα, η αυστηρότερη τήρηση των μέτρων, η συχνότερη απολύμανση των χώρων, καθώς και η μείωση του ποσοστού των μαθητών που απαιτείται, του γνωστού 50% συν 1, για την αναστολή της λειτουργίας ενός τμήματος.

Δείτε το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ