slider, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, Κορωνοϊός

Τα δύο σενάρια για το «ξεκλείδωμα» στα μαγαζιά! Τι θα γίνει με τις εκκλησίες!

Τις εισηγήσεις των ειδικών αναμένουν στην κυβέρνηση τα επόμενα 24ωρα, ώστε να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για τα εμπορικά καταστήματα, τα κομμωτήρια, τα κέντρα αισθητικής, αλλά και τις εκκλησίες.

Τα επικρατέστερα σενάρια αυτή τη στιγμή είναι δύο: Είτε θα πάμε σε σταδιακό άνοιγμα, δηλαδή δύο δόσεις επανεκκίνησης της οικονομίας, στις 14/12 και τις 21/12, είτε σε οριζόντιο άνοιγμα όλων των καταστημάτων.

Και στις δύο περιπτώσεις θα τεθούν αυστηρά πλαίσια λειτουργίας.

Αφενός θα διευρυνθεί το ωράριο των καταστημάτων, ώστε να μην υπάρχει συνωστισμός, αφετέρου θα υπάρξει αλλαγή όσον αφορά στην απαγόρευση της νυχτερινής κυκλοφορίας, η οποία θα ξεκινά αργότερα από τις 9 το βράδυ.

Όσον αφορά στις εκκλησίες χθες υπήρξε επικοινωνία του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο κι επισήμως έγινε γνωστό από το Μαξίμου ότι οι ανακοινώσεις θα γίνουν σύντομα. Σε κάθε περίπτωση, ακόμη κι αν οι εκκλησίες ανοίξουν, αυτό θα γίνει με αυστηρούς κανόνες, καθώς ούτε οι ειδικοί ούτε η κυβέρνηση θέλουν να επαναληφθούν εικόνες όπως αυτές στη Θεσσαλονίκη με την γιορτή του Αγίου Δημητρίου.