ΚΟΙΝΩΝΙΑ

 Τα Ευχοστολίδια έκαναν πραγματικότητα 5.034 χριστουγεννιάτικες ευχές παιδιών!

Η εντυπωσιακή ανταπόκριση όλων στην πρωτοβουλία Ευχοστολίδια είχε ως αποτέλεσμα να έχουν γίνει ήδη πραγματικότητα 5.034 χριστουγεννιάτικες ευχές παιδιών από «Το Χαμόγελο του Παιδιού», τα Παιδικά Χωριά SOS και την ΕΛΕΠΑΠ.

Η εκπλήρωση όλων των εφετινών ευχών σε χρόνο ρεκόρ οφείλεται στη μεγάλη κινητοποίηση χιλιάδων ανθρώπων από όλη την Ελλάδα που, για ακόμη  μια χρονιά, αγκάλιασαν τα Ευχοστολίδια και έσπευσαν να αγοράσουν τα δώρα που τα παιδιά ευχήθηκαν να αποκτήσουν αυτά τα Χριστούγεννα. Ο ΟΠΑΠ ευχαριστεί όλους όσοι συμμετείχαν στη δράση Ευχοστολίδια και γενναιόδωρα συνεισέφεραν στα παιδιά που έχουν ανάγκη. Επιπλέον, αναλαμβάνει να υλοποιήσει νέα έργα υποστήριξης στις εγκαταστάσεις των τριών φορέων, με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των παιδιών.

Συγκεκριμένα, στο «Χαμόγελο του Παιδιού», ο ΟΠΑΠ θα καλύψει τις ανάγκες εξοπλισμού σε 11 σπίτια του οργανισμού για την εκπαίδευση και ψυχαγωγία των φιλοξενούμενων παιδιών. Επίσης, θα εφοδιάσει τα σπίτια των Παιδικών Χωριών SOS στη Βάρη με καύσιμα για τη θέρμανση τους και θα προμηθεύσει τα παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ με υγειονομικό υλικό για την ασφαλή πραγματοποίηση των προγραμμάτων τους.

Χιλιάδες παιδικά χαμόγελα με ένα download

Στα έργα υποστήριξης που θα υλοποιήσει ο ΟΠΑΠ στο «Χαμόγελο του Παιδιού», τα Παιδικά Χωριά SOS και την ΕΛΕΠΑΠ μπορούμε να συμβάλουμε όλοι μας, απολύτως δωρεάν, απλά και μόνο κατεβάζοντας την εφαρμογή «Ομάδα Προσφοράς ΟΠΑΠ». Με το download και τη συμμετοχή μας στις δοκιμασίες της εφαρμογής, συγκεντρώνουμε πόντους, τους οποίους ο ΟΠΑΠ θα μετατρέψει σε έργα υποστήριξης στους τρεις φορείς. Έτσι, χρησιμοποιώντας ένα δωρεάν app στο κινητό ή το tablet μας, μπορούμε να χαρίσουμε χιλιάδες χαμόγελα σε παιδιά που έχουν ανάγκη.

Δεκάδες έργα υποστήριξης από το ΟΠΑΠ

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Ευχοστολίδια,  ο ΟΠΑΠ υλοποιεί έργα υποστήριξης σε φορείς που περιθάλπουν παιδιά, από το 2014. Στόχος του ΟΠΑΠ είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των παιδιών και η δημιουργία ενός ευχάριστου περιβάλλοντος στις δομές όπου φιλοξενούνται. Μέχρι σήμερα, έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 39 έργα υποστήριξης, στους φορείς που συμμετείχαν στα Ευχοστολίδια τα προηγούμενα χρόνια.